Philine Roepstorff: Sådan shopper du vintagesmykker

Influencer og model Philine Roepstorff elsker at shoppe smykker og ure vintage – og hun startede for at få råd til de dyre brands som studerende.

“Jeg har et par clipsøreringe fra min bedstemor, der alene ikke er noget særligt. Men i kombination med en lækker kjole, bliver hele looket moderne.”

"Mit bedste vintagekøb ...er et guldbælte fra Chanel med en masse vedhæng/charms med logo på, der fungerer lidt som et smykke i min garderobe. Det er ikke et bælte, som jeg bruger ofte, men jeg synes, det er helt særligt, og jeg forelsker mig i bæltet, hver gang jeg tager det på.

Et vintagefund, jeg desværre aldrig fik fingre i, er en ring fra Hermès, som jeg fandt på Vestiaire Collective, men sælger sprang pludselig fra, og jeg har aldrig fundet den samme ring siden.”

TIDSLØST VINTAGE
“Vintagesmykker og vintageure kan nemt kombineres med andet vintage og med noget helt nyt - jeg køber utroligt meget vintage generelt – alt fra smykker og ure til jeans og toppe. For mig handler det om at fremhæve det specifikke vintageitem, så hele mit outfit bliver lækkert og gennemført.

For eksempel har jeg et par clipsøreringe i guld fra min bedstemor, som alene ikke umiddelbart er noget særligt, men når jeg kombinerer øreringene med en lækker jakke eller kjole, bliver de unikke og moderne. Og netop dét at kunne forvandle noget simpelt til noget ekstraordinært, elsker jeg. Items, som ikke ser ud af meget, kan pludselig – med den rigtige styling – få et iøjnefaldende udtryk.”

“Led efter vintagesmykker med et kreativt mindset – prøv at se flere muligheder i ét smykke. For eksempel ejer jeg en vintagehalskæde med ferskvandsperler fra Chanel. Halskæden er meget lang, og derfor bruger jeg den også som bælte, hvilket giver mere karakter til mit outfit.”

VÆLG CHANEL
“Drømmer du for eksempel om noget fra Chanel, kan det være en fordel at kigge efter Chanel vintage i stedet for at købe nyt. Måske kan du finde et Chanel-item til en lavere pris, eller måske kan du finde et unikt Chanel-item, som meget få har. Derudover er et smykke eller ur noget, man ofte bruger flere gange om ugen, måske hver dag, og derfor kan det være fedt, at det item ikke er noget, du ser ti andre med på gaden. Og det er én af årsagerne til, at jeg elsker jagten på unikke statementsmykker – de personliggør min stil.”

“Vi er så overeksponerede og influerede af hinanden, at vores stil bliver en smule kedelig – alt for ensartet.”