Ruby Dagnall fra tv-serien Skam
© Skam

Ruby Dagnall om angst, kærlighed og den ting, hun fortryder allermest

Vi har taget en lille snak med Skam-skuespilleren om at lukke andre ind, tage på fisketur med vennerne og om at springe ud i kærligheden

Hvordan er det egentlig at være skuespiller Ruby Dagnall, 17 år, der brød igennem i successerien Skam, gik catwalk for Designers Remix under Københavns modeuge i februar og senere på året er aktuel i filmen Amundsen?

Vi har bedt skuespilleren om at afslutte en række sætninger.

Hverdag

Min dag begynder med ... “at jeg bruger en fantastisk app, der hedder Headspace. Den er ren mindfulness og hjælper mig til at få en rolig og afslappet start på dagen.”

Jeg træner ... “klatring en gang om ugen og løber ture med min kæreste. Jeg har klatret, siden jeg var lille, men det har altid været indendørs – jeg er ikke så hærdet, at jeg tør klatre i bjerge.”

En hverdagsklassiker er ... “at høre musik. Jeg skal høre mindst én Blonde Redhead-sang hver dag, ellers bliver jeg vanvittig.”

Hverdagslykke er ... “at møde mine venner på gymnasiet hver morgen. Alle mine bedste venner går på samme skole som mig og gør 2. g meget sjovere.”Min dag slutter med ... “at jeg læser en bog. Lige nu er jeg i gang med at læse en masse forskellige, da jeg sidder i juryen for Ungdommens Kritikerpris i Norge.”

Jeg stopper aldrig med at bruge ... “Dr. Hauschkas Bronzing tint. Når du har købt den én gang, bliver du afhængig af den, for den er fantastisk. Du kan blande den med din fugtighedscreme, og den giver den smukkeste og mest naturlige glød.”

Liv

Det bedste råd, jeg nogensinde har fået, er ... “at man aldrig er alene. Det har min far sagt til mig, siden jeg var helt lille, og det har hjulpet mig gennem min angst at tænke på, at der ndes andre i verden, der døjer med præcis de samme problemer som mig.”

Den person, der ændrede mit liv ... “er min kæreste Isak. Han bor også i Oslo, og jeg mødte ham gennem fælles venner. Jeg lever et helt andet liv, efter jeg har mødt ham.Vi er sammen hver eneste dag, og han har gjort mig mere rolig og har styrket min selvtillid.”

Det største, jeg har opnået, er ... “at komme igennem vanskelige perioder med meget angst. Det tog mig lang tid at lære at tage imod hjælp fra andre, men det har hjulpet mig meget at lukke andre ind, og det er jeg virkelig stolt af.”Jeg bliver nervøs ... “når jeg skal være sjov på kommando. Det er det værste, jeg ved.”

Jeg fortryder ... “rigtigt mange ting. Men først og fremmest at jeg ikke ofte nok har fortalt de mennesker, der betyder noget for mig, at jeg ser op til dem. Jeg ved ikke, hvorfor jeg ikke får sat ord på mine følelser, men det er noget, jeg gerne vil blive bedre til.”

Mine tanker om kærlighed er ... “spring ud i det. Man skal møde mange forskellige, før man finder den, man kan lide, så lad være med at være for kritisk. Vær åben i stedet.”

Ruby Dagnall fra tv-serien Skam
© Mathilde Fragell Solaas

Jeg vil gerne rejse til ... “Los Angeles, for der har jeg aldrig været. Jeg er meget fascineret af byens skaterkultur, og hvis jeg en dag kommer dertil, vil jeg fordrive tiden med at kigge på skatere og skate selv. Og så gør det heller ikke noget, at byen er fyldt med seje skuespillere.”

Det skøreste, jeg nogensinde har gjort, er ... “at bryde ind i en lokal swimmingpool, svømme hele natten og overnatte der. Det er noget, som mange gør i Oslo om sommeren, men jeg var virkelig bange, da jeg gjorde det.”

Jeg ser op til ... “min far, fordi han lært mig alt, jeg ved. Og den norske forfatter Per Pettersson, som er virkelig dygtig.”

Arbejde

Min arbejds filosofi er ... “at man ikke bliver god til noget, fordi man har talent, men man bliver god til ting, man synes er spændende – hvis du laver noget, du synes er sjovt, så skal du nok blive god til det hen ad vejen.”

Min arbejdsmoral er ... “lad være med at tænke på penge. Gør noget, fordi du synes, det er sjovt.”

Min drøm som barn var ... “at blive forfatter. Det vil jeg faktisk stadig gerne.”

Et godt job er ... “et sted, hvor du bliver inspireret hver eneste dag af kloge mennesker, som får dig til at føle dig som den person, du gerne vil være. Jeg ved godt, at det er en kliché, men det er rigtigt.”

På arbejde kunne jeg aldrig finde på ... “at blive virkelig fuld foran mine kollegaer. Jeg kan næsten ikke forestille mig noget mere pinligt.”

I weekenden ... “fester jeg, som teenagere nu gør, men jeg kan også virkelig godt lide at tage på fisketur. Mine venner og jeg plejer at sejle ud på havet i en lille robåd, og der kan vi sagtens tilbringe en hel dag med at drikke kaffe og spise kiks.”