Sådan bliver en model opdaget

Hun lever af at spotte spændende ansigter på gaden. Mød modelscout Lina Bjørnø, som har et af Danmarks smukkeste jobs

I disse dage vrimler det med modeller i Københavns gader i anledning af Copenhagen Fashion Week. Mange af modellerne har ikke selv ansøgt om en karriere på catwalken, men er derimod blevet opdaget på gaden af såkaldte modelscouts.

Her kan du møde modelscout Lina Bjørnø fra Le Management, som lever af at spotte spændende ansigter.

Lina scoutede Moosgaard-tvillingerne, Amalie og Cecilie, fordi “det er sjældent, at man ser to piger, som er så smukke og næsten identiske. Det giver mange spændende muligheder.”

DU LEVER AF AT SPOTTE POTENTIELLE MODELLER. HVAD ER DIN BAGGRUND?

“Jeg er opvokset i Århus, men rejste som ung selv ud i verden som international model. Senere tog jeg en uddannelse som kunstner på University of Brighton og havde også flere udstillinger. Men da mine gode venner Martin og Jannick startede modelbureauet Le Management, begyndte jeg at lede efter smukke, unge mennesker til dem og blev hurtigt grebet af det. I dag kan jeg se tilbage på en spændende rejse, hvor jeg har været med til at bygge Skandinaviens største modelbureau op, har lært at træde i karakter, at stå ved mine valg samt at kombinere min feminine, kunstneriske side med en handlekraftig og mere karrierebevidst side.”

HVAD ER SKØNHED FOR DIG?

“Selvom det er lidt en kliché, så mener jeg faktisk, at skønhed kommer indefra, og jeg synes, det er ret interessant, at de piger og drenge, jeg scouter, altid har virkeligt skønne og spændende personligheder. Jeg er af den opfattelse, at hver eneste person har noget helt unikt, uanset om man er model eller ej. Derfor tror jeg også, det er vigtigt, at vi ikke sammenligner os med modeller og andre mennesker generelt, men i stedet flytter vores fokus over på vores egne kvaliteter og begynder at spørge: ‘Hvad er der særligt ved mig?’. Det er bare gennemgribende smukt, når man tror på sig selv – så blomstrer og stråler man.”

Modellen på billedet, Anna Lund, var et af Linas første scouts: “Jeg elsker hendes skandinaviske look og fregner, og hun har så mange skønne variationer af udtryk.”

HVAD LEDER DU EFTER, NÅR DU SCOUTER?

“Jeg leder efter det, der gør mig nysgerrig. Noget anderledes. Noget, jeg ikke umiddelbart kan definere. Oftest er det en kombination mellem en spændende personlighed og nogle smukke eller anderledes træk, der tilsammen udgør det der helt særlige, som jeg ikke kan forklare. Når jeg ser et ansigt, som jeg ved er en potentiel ny stjerne, føles det som elektricitet gennem hele min krop. Men selvfølgelig er der også nogle generelle ting, jeg leder efter såsom en høj og slank figur, eller til vores curve division smukke og velproportionerede former.”

HVAD ER DET BEDSTE VED DIT ARBEJDE?

“Jeg elsker, når jeg finder de der typer, der ikke er naboens kønne datter, dem der ikke selv ved, hvor smukke de er. Det er helt vidunderligt at følge deres udvikling og transformation, når de selv begynder at tro på det. Måske er de tidligere blevet drillet med flyveører, fregner eller lignende – og så er det ret fantastisk at se, hvordan deres fremtoning og udseende ændrer sig, når de langsomt får mere selvtillid. Og så elsker jeg, at det er en del af mit arbejde at gå rundt og give folk komplimenter. Alle har noget unikt, og jo mere man leder efter skønhed, jo mere af den får man hele tiden øje på. Jeg kan ikke lade være at scanne folk og lægge mærke til en masse små detaljer – mine øjne søger konstant noget smukt og spændende.”

HAR DU ET GODT RÅD TIL DE, DER VIL SCOUTES?

“Lad være med at gå rundt med et ønske om at blive scoutet! Hvis du, dine venner eller familie mener, du har potentiale, så send selv en ansøgning via vores website: Lemanagement.dk.”

GÅ IKKE GLIP AF NOGET!