X Factor dommer Mette Lindberg deler sine bedste skønhedstricks

Sådan gør Mette Lindberg sig klar til X Factor

X Factor-dommeren deler sine bedste tips til at gøre sig klar – og yndlingstricket til at holde huden fejlfri i den afslørende HD-opløsning

Sangerinde og X Factor-dommer Mette Lindberg ser altid bragende godt ud, når hun indtager skærmen i DR's X Factor, men hvad er hemmelighedens bag hendes mange fascinerende skønhedslook og vovede frisurer?

Vi har spurgt den cool sangerinde og X-Factor-dommer om, hvordan hun gør sig klar til fredagens programmer, hvad hendes bedste makeuptricks er, og hvilke produkter, der redder hendes hud før og efter et liveprogram.

Vi kan allerede nu afsløre, at Mette Lindberg har fundet på et særligt trick, der hjælper til at holde huden pæn under X Factor-programerne, der bliver sendt i en ekstra afslørende HD-opløsning, og som ifølge Mette Lindberg selv “Ikke gør noget godt for nogen.”

Hvordan gør du dig klar til en X­ Factor-udsendelse?

“Jeg lander i makeuppen på DR ved en 15.45 tiden, så har jeg 2,5 time til at få lagt makeup, hår og tøj.

Starter du allerede forberedelserne fra morgenstuden, eller først senere på eftermiddagen?

“Jeg prøver at sove længe, og står så op og spiser morgenmad i stilhed. Ugen er megatravl med alt fra produktion af sangene, baggrundsgrafik, styles til deltagerne, tv-optagelser, øve sangene og synge med deltagerne og alt det andet ubeskrivelige, som er limen imellem at forberede så stort et show, og være på hver fredag i bedste sendetid.

Fredag inden mødetid på DR er faktisk det eneste ‘rolige’ tidspunkt på ugen."

Bruger du nogle særlige ansigtscremer eller hårprodukter på selve dagen?

“Jeg er meget glad for Exuviances ansigtsprodukter, de virker sgu. Jeg har prøvet så meget forskelligt, også fordi jeg tit har scenemakeup på i lang tid, og det er krævende for huden.”

Hvad er det bedste ved at gøre sig klar til et X Factor-program, makeuppen, tøjet eller håret?

“Det er vigtigt at gøre sig klar. Det er en mærkelig blanding af at være spændt, koncentreret og glad. Der er ikke mere jeg kan gøre for at præge showet i forhold til musikken, lys og deltagernes udtryk. Så jeg bruger tiden på at finde ro og selvtillid. Selvom det lyder en smule dullet, så er tiden i makeuppen, hvor aftens look bliver skabt, det øjeblik, hvor jeg kan ‘glemme’ alt det praktiske, og lade op til ugens ultimative klimaks.”

Er du selv med til at sætte dit look sammen?

“Jeg elsker min stylist, Nanna Bob Rosenfeldt. Vi sender referencer til hinanden, og hvis jeg har en idé, så freestyler hun på det og skaffer en masse forskellige ting i den vibe. Det er genialt.

Jeg bestemmer selv, hvad jeg vil have på, og hvordan makeup og hår skal være. Jeg tegner eller viser billeder til min makeupartist.

Faktisk er der en del af pre-optagelserne, hvor jeg selv har lavet det meste af håret og makeuppen. Jeg er vant til selv at gøre alt, det er en del af at gøre sig klar til et show … Jeg synes faktisk, det er lidt svært at sidde stille uden at være med.”

Har du et yndlingsmakeup­look fra denne sæson af X­ Factor?

“Jeg har kørt en masse farvede eyelinere i introprogrammerne, også dobbelt øjespids med eyeliner i live, alt sammen noget, som jeg også har brugt, når jeg har spillet koncerter med mit band det sidste års tid.

Jeg synes, det er livsgivende at være lidt spraglet, men samtidig elsker jeg, når det er naturligt og roligt. Jeg bruger normalt mest den makeup, som jeg havde på under det omdiskuterede X Factor-drama i liveprogram fem.”

Mette Lindberg i dommerstolen med det makeuplook, som hun også selv ville bruge til private events, og de farvede eyelinere er hun glad for at bruge til den vildere scenemakeup / Foto: DR

Heavy metal glitter eyeliner, Urban decay hos Magasin.dk 150 kr. // Shocking false lash effect eyeliner i 04, Yves Saint Laurent hos Mafasin.dk 250 kr.

Har du lært nogle tricks af makeupartisten og hårstylisten, som du også bruger privat?

“Jeg synes godt, det kan blive lidt tørt og ‘kaget’ for huden under øjnene, når man har makeup på, men på DR har vi eksperimenteret med det, fordi alt er så irriterende i mega HD – ingen får noget godt ud af det. Indtil videre er det bedste tip at bruge en let olie under øjet, så det er mere bevægeligt for makeuppen. Jeg er blevet glad for Beauté Pacifiques Submersive serum paradoxe.”

Gør du noget i løbet af ugen for at holde din hud pæn til fredagens show?

“Jeg gør helt klassiske ting som at rense huden om aftenen med sæbefri mild vask, skintoner, serum og dag- og natcreme. Jeg bruger en natursvamp om morgenen, det føles meget godt. Jeg har også en lermaske fra Exuviance, som jeg bruger, hvis jeg husker det, hehe.”

Olien fra Beauté Pacifique redder Mette Lindbergs øjenmakeup under liveudsendelser, og resten af ugen renser hun huden med en lermaske og bruger dagligt en rensende natursvamp

Submersive serum paradoxe, Beauté Pacifique hos Matas.dk 399 kr. // Purifying clay masque, Exuviance hos Stineshudpleje.dk 359 kr. // Charcoal balancing konjac sponge, Karmameju 69 kr.

Har du nogle gode tricks til at få makeuppen af igen, en yndlingsmakeupfjerner?

“Jeg har ofte en del koncert- eller tv-makeup på, som jo er optimal at få af, inden jeg skal sove. Jeg synes, at den lyserøde Eye and lip remover fra Mac er TOP. Den svier ikke, og der er ikke nogen synlig duft, og så tager den ALT.

Alt mit andet rensehalløj er fra Exuviance.”

Psst ... Få endnu flere tricks til at rense den tunge festmakeup af her

Den bedste makeupfjerner er ifølge Mette Lindberg den lyserøde fra Mac, og til håret elsker hun Kevin Murphys produkter

Gently off eye & lip makeup remover, Mac 155 kr. // Fresh hair, 198 kr. og Hair Resort, 194 kr. begge fra Kevin Murphy (forhandler oplyses på telefon: 57 66 03 00).

Hvad gør du for at pleje håret efter fredagens styling?

“Jeg har aldrig plejet mit hår, heller ikke da det var langt og stort. Jeg synes, at det lidt tørre og slidte beach-look er fedt. Fresh hair og Hair Resort fra Kevin Murphy er perfekt til det. Mit hår sidder bedst, hvis det er lidt smadret og farvet. Jeg bruger hverken balsam eller hårkur.”

GÅ IKKE GLIP AF NOGET!