Saks Potts-pigerne: Sådan forudser vi de nye trends

Engang sneg de sig med til shows – nu har de en fremtrædende plads på showkalenderen. Vi har taget en snak med Barbara Potts og Cathrine Saks

I dag og i morgen inviterer Saks Potts til event under Københavns modeuge, hvor du kan se den nye kollektion og shoppe udvalgte items før alle andre.

Her kan du møde kvinderne bag det populære pelsbrand, Barbara Potts og Cathrine Saks, der fortæller om modeugen, trends og travle dage.

HVORDAN FORBEREDER I JER TIL MODEUGEN?

Barbara: “Der findes ikke en egentlig opskrift; Vi prøver at være så organiserede, som overhovedet muligt, og holde tungen lige i munden. Vores helt store styrke er vores fantastiske team, det er så vigtigt at omgive sig med dygtige folk, der har en god energi.”

HVAD GLÆFER I JER MEST TIL VED AT HOLDE PRÆSENTATION?

Cathrine: “Der er rigtig mange ting, der skal klappe og køre, så det vi glæder os allermest til er at se alle vores anstrengelser og projekter gå op i en højere enhed.”

HVAD HAR VÆRET DEN STØRSTE UDFORDRING?

Cathrine: “Vi er et af modeugens mindste teams, så vi har alle sammen mange bolde i luften. At huske alt, det har nok været den største udfordring. Vi er afhængige af vores kalendere på computer og telefon, og så deler vi begivenheder på kryds og tværs.”

Saks Potts Collection 7

I HAR FÅET MEGET OPMÆRKSOMHED, SIDEN I STARTEDE JERES BRAND. HVORDAN HAR SAKS POTTS UDVIKLET SIG?

Barbara: “Udviklingen kommer nok mest til udtryk i, at vi har lavet en masse nye styles og arbejdet med anderledes pelsteknikker. Der er stadig en tydelig Saks Potts-tråd, men vi har prøvet noget nyt med designdelen af den nye kollektion, som I kommer til at se til showet.”

I HAR ET STORT TALENT FOR AT FORUDSE TRENDS. HVORDAN BÆRER I JER AD?

Barbara: “Cathrine og jeg designer altid fra hjertet. Vi prøver at lave noget, vi selv synes er superfedt, og så håber vi på, at folk kan lide det. Derfor tænker vi ikke rigtig på trends. Vi bliver selvfølgelig påvirket af sociale medier og har stor appetit på at lade os inspirere af mange forskellige kulturer og tidsaldre. Men vi tænker mest af alt på, hvad vi selv mangler i vores garderobe.”

Cathrine: “Ja, vi designer til os selv. Vi designer altid noget, vi selv kunne finde på at gå med og prøver at finde på noget nyt, som ikke er set før. Vi kunne ikke finde på at lave noget ud fra, at andre måske ville kunne lide det.”

HVAD HAR I ALTID MED I TASKEN UNDER MODEUGEN?

Barbara: “Vores telefoner er det vigtigste på denne jord. Jeg har også altid oplader til min telefon, høretelefoner, solbriller og en læbepomade fra Carmex.”

Cathrine: “Jeg har de samme ting som Barbara og derudover har jeg altid en Glossier-læbestift i farven Cake og en flaske vand.”

Saks Potts Collection 7

HVORDAN FINDER I ENERGI TIL DE MANGE TRAVLE DAGE?

Barbara: “God mad!”

Cathrine: “Vi går rigtig meget op i mad på kontoret – det er en stor post i vores budget. Vi spiser alle vores tre måltider her og arbejder til sent, så maden skal være i orden.”

Barbara: “Frokosten kalder vi Camillas special, opkaldt efter en af vores medarbejdere. Den består typisk af burrata og parmaskinke fra Eataly, avocadomadder, en masse grøntsager og hyldeblomstdrik fra Søbogaard. Frokost som på en café.”

Cathrine: “Ja, hele vores køleskab er fyldt op med Søbogaards hyldeblomst.”

Barbara: “Jeg ville ønske, vi kunne have svaret ’masser af søvn’ til det her spørgsmål, men vi får faktisk ikke noget søvn. Men efter vores show holder vi begge to ugers ferie.”

HVAD ER JERES BEDSTE OPLEVELSE FRA DEN KØBENHAVNSKE MODEUGE NOGENSINDE?

Barbara: “Uden tvivl vores første show for to år siden.”

Cathrine: “Det var et ret stort show med næsten tusind mennesker, så mange af vores venner kunne komme med. Det var helt fantastisk, alle var glade og det var en kæmpe fest.”

… OG DEN SKØRESTE?

Barbara: “Det var nok i gymnasietiden, før vi kom ind i modebranchen, der prøvede vi altid at komme med i shows.”

Cathrine: “Dengang arbejdede jeg som model og prøvede altid at snige alle mine veninder med.”

Barbara: “Modeugen var vigtig for os allerede dengang. Og det lykkedes for det meste at komme ind – og hvis der ikke lige sad nogen på en plads, kunne man jo altid snuppe den.”