© H&M

Se Skam-stjerne i front for Erdem x H&M

Ruby Dagnall er den mystiske kvinde i kampagnevideoen for H&M’s nye samarbejde. Vi har taget en snak med det norske stjerneskud

H&M afslørede det kommende samarbejde med Erdem med en teaserfilm instrueret af Baz Luhrmann, der står bag Moulin Rouge, The Great Gatsby og Romeo + Julie. I filmen følger vi en korthåret kvinde, som udelukkende bliver vist bagfra, og løber gennem en slotshave for at møde sin udkårne.

Den mystiske kvinde er ingen ringere end Skam-stjernen Ruby Dagnall, der spillede Emma i sæson tre og fire. Vi har taget en snak med den norske skuespillerinde.

HVORDAN HAR DET VÆRET AT HOLDE H&M-KAMPAGNEN HEMMELIG?

“Det er gået godt. I og med, at jeg ikke har kunne snakke om det, har det heller ikke fyldt så meget.”

HVORDAN HAR MODTAGELSEN VÆRET?

“Jeg var usikker på, om jeg skulle tage jobbet, og sige ja til at have mit ansigt med i så stor en kampagne. Men så hørte jeg, at Baz Luhrman skulle være instruktør, og så sagde jeg ja. Det var godt!”

HVORDAN VAR DET AT ARBEJDE SAMMEN MED BAZ LUHRMAN?

“Jeg prøvede hele tiden at se ham for mig i tæt samtale med Leonardo DiCaprio og andre store stjerner, og det føltes så rart, at han var venlig og normal. Han var ikke en diva, og det fik mig til at føle mig meget heldig. At være en af de få, der har arbejdet tæt sammen med ham, og ikke mindst set og lært en hel masse af måden, han arbejder på, var spændende.

Baz brugte meget tid på at snakke med os skuespillere, både før og under indspilningen. Han spurgte ind til, hvad vi tænkte om alt muligt, hvad vi forestillede os og så videre, selvom det var en virkelig kort film. Han var meget rolig og afslappet, og virkede som en utrolig sød og intelligent mand. Jeg var imponeret over, hvor godt gennemtænkte og komplekse, hans idéer var.”

© H&M

Kampagneansigterne tæller supermodellerne Saskia de Brauw, Imaan Hammam, Grace Hertzel, Fernando Cabral, Neels Visser og Tony Word, der ledsages af skuespillerne Ruby Dagnall, Tom Rhys Harries, Hero Fiennes Tiffin og Harriet Walter.

H&M’s kommunikationschef i Norge, Joanna Morell, afslører, at vi kommer til at se meget mere til Ruby, når kampagnefilmen lander.

“Vi er meget stolte over, at Ruby Dagnell er et af talenterne, som er med, og fanger essensen af Erdem x H&M-samarbejdet. Vi glæder os til snart at dele kampagnefilmen af den verdenskendte instruktør Baz Luhrmann. I den unikke film kommer vores kunder til at tage del i den fortryllende Erdem x H&M-verden, og samtidig får de set mere af Rubys skuespiltalent.”

© H&M

Filmen og kampagnebillederne er skudt i en herskabsejendom i England, og Ruby havde let ved at komme i den helt rette stemning.

HVAD SYNES DU SELV OM ERDEM X H&M?

“Det var som om, at kollektionen var designet til det sted, hvor vi filmede, eller omvendt. Alle gik rundt i majestætiske rober og kjoler i blomstermønstre med diamanter og sløjfer i ørerne. Det føltes som om, vi burde spise maden med guldbestik og spørge hinanden, om den behager.”

HVORDAN VAR DET AT MØDE ERDEM MORALIOGLU?

“Det var supercool! Han var så glad og venlig, og virkede så fornøjet med, hvordan det hele så ud. Da han fortalte, at kollektionen var inspireret af hans barndom, føltes det meget vigtigt at få lov til at bære tøjet. Det var ikke mindst fint at se Erdem på den anden side af monitoren, da vi tog det sidste familiebillede med alle modellerne og skuespillerne. Da smilte han bredt til os allesammen.”

© H&M