Smykkedesigneren: "Jeg prøver at gøre dét, andre ikke gør"

Vi har mødt smykkedesigner Olga Bonne til en snak om inspirationskilder, antikke fund og skønhedsprodukter

Olga Bonne og hendes drømmekøb © Helena Lundquist & Christies Auktioner / PR
1 / 10

For smykkekunstner Olga Bonne findes der ikke noget mere inspirerende end at kigge tilbage til antikkens æstetik, hvor hun henter idéer til både sine smykker og det næste køb til hjemmet.

Læs om hendes personlige stil, inspirationskilder, drømmekøb og hvilket skønhedsmærke, hun sværger til.

© Helena Lundquist & Christies Auktioner / PR
2 / 10

“Jeg har fået mig en lille have, og til næste år vil jeg gerne have en græsk skulptur i den, som kan stå og blive grøn imellem buske og krat.”

Skulptur af Pietro Tenerani fra 1869.

3 / 10

“Jeg går ofte i cigaretbukser eller blomsterkjoler. Kan gode lide af være enten drenget eller meget feminin og piget.”

Bukser, Prada 5.800 kr.

4 / 10

“Jeg vidste ikke, at jeg skulle blive sådan én, der gik op i skønhedsprodukter, men de forskellige nærerende masker, serummer og cremer fra Amazing Space har vist sig at være uundværlige og næsten afhængighedsskabende. Min hud, der altid har været meget problematisk, elsker dem.”

Enzyme exfoliater, Amazing Space 255 kr.

5 / 10

“Disse fantastiske solbriller af det koreanske mærke Gentle Monster har med Tilda Swinton i kampagnen vundet mit hjerte. Er sikker på, at jeg vil se fabulous ud med dem på, selv med en bleg vinterhus.”

Solbriller, Gentle Monster 1.600 kr.

© Helena Lundquist & Christies Auktioner / PR
6 / 10

“Jeg har arvet en gul Kähler-vase fra min mor. Den er én af mine mest værdsatte ting i mit hjem og er fuldstændig intakt, og så er dens glasur noget af det flotteste. Den kan næsten få en buket blomster til at blegne ved siden af.”

7 / 10

“Den klassiske Rohan M skuldertaske fra La Contrie minder mig om en brun lædertaske, jeg engang købte på et marked i Marrakech, men som aldrig helt blev taget i brug, fordi læderet var lidt for stift og vist lugtede af ged. Nu er den her, blød og lækker og i god kvalitet. Helt uden dikkedarer, og så har den de sødeste og helt rigtige detaljer.”

Taske, La Contrie hos Hollygolightly.dk 5.650 kr.

8 / 10

“Jeg drømmer kun om antikke eller gamle smykker, der for eksempel er fundet på auktion eller på et godt loppemarked. Dét der med, at alle skal have og gå med det samme, er for mig upersonligt og fantasiløst. Så får jeg lyst til at gøre det modsatte. Og som smykkekunstner prøver jeg at gøre dét, andre ikke gør. Jeg vil nemlig ikke være en del af dillen.”

Øreringe fra Olga Bonne til priser fra 25.000 kr.

9 / 10

“Jeg boede kortvarigt i Athen sidste vinter, hvor jeg blev vild med grækerne, der altid er hjertevarme og gæstfrie. Min familie har haft lejlighed der i ti år, og hver gang jeg ankommer til Athens lufthavn, føles det som at komme hjem til en slags familie.”

10 / 10

“Jeg overvejer at købe en af designer Bettinas Bakdals kjoler. Jeg føler mig meget hjemme i hendes univers, der er farverigt og mønstret.”

Kjole, Bettina Bakdal 5.000 kr.