© Josephine Löchen

Søskendeparret Kalle og Rita deler alt fra dårlige dage til store forelskelser

Kom tæt på guldsmeden og stylistassistenten, som kandiderer til at være Københavns sejeste søskendepar

Rita og Kalle Holm er søskende og hinandens bedste venner. Det har de været, lige siden de som børn drønede rundt i en radiobil i den baggård på Nørrebro, hvor de voksede op.

I dag er Rita 20 år og arbejder som assistent for deres mor, der er stylist. 23-årige Kalle er guldsmed, og de to søskende ses helst hver dag og deler alt fra dårlige dage til store forelskelser.


Bedste venner

Hvad karakteriserer jeres relation?

Kalle: “Vi er meget tætte. Og prøver at ses hver dag.”

Rita: “Hvis vi ikke ses, ringes vi i hvert fald ved.”

Kalle: “Så får man en skideballe eller en ‘kommer du ikke lige over?’. Selvom vi begge har kærester, er vi nok den person, den anden ser mest.”

Rita: “Vi er også gode til at hjælpe hinanden.”

Kalle: “Hvis jeg skal køre en lang tur, ringer jeg til Rita, så hun kan holde mig med selskab. Hun er også den første, jeg ringer til, hvis jeg er ked af det. Eller hvis der er en pige, jeg synes, ser skidesød ud, hvilket nok sker lidt oftere, end jeg er ked af det. Hun var også inde over, da det begyndte med min nye kæreste. Jeg gik direkte ind på Instagram, fandt det bedste billede, sendte det til Rita og ringede op flere gange: ‘Hvad siger du?’ Og: ‘Jeg har skrevet det her, er det godt nok?’ Hun blev heldigvis godkendt, men andre gange har Rita sagt: ‘Hold kæft, nogle gange har du så dårlig smag, Kalle!’ Jeg har ikke så mange drengevenner, men til gengæld er Rita virkelig en kammerat.”

Rita: “Det er også derfor, jeg spørger Kalle om hans mening, fordi jeg ved, at han giver mig et ærligt svar. Det sætter jeg ekstremt meget pris på. En aften ringede jeg til ham, stortudende ...”

Kalle: “Jeg har altid sagt til Rita, at hvis der er noget, der begynder at kokse, så skal hun bare ringe.”

Rita: “Så jeg ringede midt om natten, og så kom jeg dagen efter. Vi snakkede, og fra den ene dag til den anden droppede jeg alle de der venner, der ikke var så gode for mig. Jeg var meget lettet, da jeg havde snakket med Kalle, for jeg vidste, at det var det rigtige.”

Kalle: “Vi har det også skidesjovt sammen. Jeg elsker for eksempel at gå i byen med Rita. Og med vores mor.”

Rita: “Da jeg havde fødselsdag i december, havde min mor inviteret mig på firmajulefrokost, bare mig og hende, og så sad vi på Restaurant Kronborg og fik julefrokost og drak utroligt meget snaps og øl, og så tog vi på Condesa med min kæreste, og min mor sad og gyngede på stolen.”

Kalle: “Og I blev ved med at ringe til mig og høre, hvornår I måtte komme og crashe min herrejulefrokost. Og så endte I med at komme over.”

Hvordan er I venner med hinanden i forhold til jeres andre venner?

Kalle: “Vi er jo søskende, det er kød og blod, så jeg holder af Rita på et helt andet plan. Jeg tør være lidt mere sårbar over for Rita, for hun ved jo alligevel alt, og det gør det nemmere at være helt ærlig. Mine allermest private ting blander jeg ikke mine andre venner ind i. Der ringer jeg til Rita.”

Rita: “Sådan har jeg det også. Kalle er min bedste ven. Og jeg tror bare, at der altid vil være en forskel – lige meget hvor gode venner jeg er med mine andre venner, vil Kalle altid overgå dem, fordi vi er familie. Han har altid været der – og har altid været der for mig. Jeg siger også mere til ham, end jeg siger til mine andre venner. For det første ved han alt om mig, fordi vi er så meget sammen, og han har totalt indblik i alt, hvad jeg laver, og for det andet har jeg ikke noget at bevise over for ham, så jeg ringer også, hvis jeg er ked af det og ikke lige er den bedste udgave af mig selv. Men han er også den, jeg har det sjovest med.”

Kalle: “Vi kan fandeme have nogle grineture. Og være nogle kæmpe divaer sammen og drive vores omgivelser til vanvid. Så sent som i går gearede vi hinanden helt op, sloges og teede os som to divaer, og vores mormor kunne til sidst ikke klare det mere!”

Hvordan er Rita som ven?

Kalle: “Hun er loyal og trofast, som en ven skal være. Og rigtigt god til at holde på hemmeligheder. Hvis noget er fortroligt, ved hun det godt. Men hun er også god til at true mig, hvis der er noget, vores forældre ikke må vide, og bruge det imod mig, men jeg ved godt, at det aldrig kommer videre, hvis det virkelig er fortroligt.”

Hvordan er Kalle som ven?

Rita: “Kalle er sjov og utrolig omsorgsfuld og hjælpsom, men han viser nogle gange sin kærlighed på sin egen måde. Hvis jeg er ked af det, laver han altid sjov, kilder mig, driller mig og prøver at gøre ting, jeg plejer at grine af, for at få vendt mit humør. Han prøver alt, indtil jeg bliver god igen.”

Hvornår bliver I trætte af hinanden?

Kalle: “Jeg bliver sgu nok aldrig træt af hende, men Rita blev rimeligt træt af mig i går. Hun ville gerne have et lift hjem, men jeg havde ikke tid. Alligevel satte hun sig ud i min bil, og så satte jeg hende bare af et sted, og hun måtte gå hjem.”

Rita: “Ja, det var rimeligt unfair, men jeg bliver alligevel aldrig træt af dit selskab.”