© Unique Models

Solveig Mørk: Fra bondepige til Victoria's Secret-model

Det hele startede med en deltagelse i Unique Model Search. I dag arbejder danske Solveig Mørk som model på fuldtid i New York

Selvom du ikke kender navnet Solveig Mørk, kender du formentlig hendes arbejdsgivere, der blandt andet tæller Guess, Sports Illustrated og Victoria's Secret.

Solveig Mørk er 20 år gammel og selverklæret bondepige. Hun voksede op på en hestegård i Give, men for to år siden skiftede hun de trygge, midtjyske rammer ud med Queens, New York, da hendes modelkarriere for alvor tog fat.

I dag arbejder Solveig som model fuldtid, og det kan hun takke sin mormor for – det var nemlig hende, der tippede Solveig om konkurrencen Unique Model Search, som blev startskuddet til en succesfuld modelkarriere.

Costume.dk har mødt Solveig Mørk til en snak om hendes spændende hverdag og øjeblikket, der forandrede hendes liv for altid.

Guess / Victoria's Secret Pink

HVORFOR MELDTE DU DIG TIL UNIQUE MODEL SEARCH OG KAN DU FORTÆLLE OM DAGEN? “Det var faktisk min mormor, der så en annonce om konkurrencen i Jyllandsposten. Så fik jeg fri for at tage til audition og da jeg ankom, sagde Jacqueline Friis Mikkelsen (direktør i Unique Models, red.), at de havde ventet på sådan en som mig hele dagen.

Da det var min tur, blev jeg fotograferet, og det var meget overvældende, for jeg er slet ikke vant til så meget opmærksomhed. Bagefter sagde Jacqueline: “I kommer bare ind på mit kontor i næste uge, jeg kan mærke, at det her, bliver rigtig godt.” Og så var det sket; fra det øjeblik blev mit liv aldrig det samme.”

HVAD VAR DIT FØRSTE STORE MODELJOB? “Det var da jeg var kampagnemodel for Copenhagen Fashion Week AW11. Der hang billeder af mig over hele København på busser, taxaer, ved stoppesteder og i vinduer, og samtidig kørte min kampagnevideo på en storskærm på Rådhuspladsen.

Det var bare på en helt anden skala end de ting, jeg havde lavet hidtil. Det var samtidig min første modeuge, så det bragte en masse nye oplevelser med sig.”

© Sports Illustrated

HVORDAN SER DIN HVERDAG I NEW YORK UD? “Jeg tager ind på mit bureau (IMG Models, red.) mindst én gang om ugen for at tale med min agent om kommende castinger og bookinger. Hvis jeg har travlt, arbejder jeg tre gange om ugen og har op til fem castinger om dagen.

Derudover gør jeg meget ud af at holde mig i form og jeg har en personlig træner, som jeg træner med to til tre gange om ugen.”

HVAD ER DIN STØRSTE OPLEVELSE SOM MODEL INDTIL VIDERE?
“En af de største oplevelser var, da jeg var med i Sports Illustrateds swimsuit-udgave som en af deres rookies tidligere i år. Det, at blive sat i samme kategori som smukke og inspirerende modeller, jeg selv ser meget op til, var helt vildt.”

HVAD ER DIN STØRSTE DRØM SOM MODEL? “Jeg vil gerne arbejde mere med Victoria's Secrets hovedlinje. Jeg begyndte at arbejde for deres Pink-linje for seks måneder siden, og det håber jeg på at kunne blive ved med."

ELLE Vietnam // Madame Figaro

HVAD ER DIN VILDESTE OPLEVELSE SOM MODEL? “Jeg har oplevet mange vilde ting, men der er klart to oplevelser, som skiller sig ud fra resten. Den første var i 2013, hvor hårstylisten Søren Hedegaard, som også arbejder for blandt andre Kronprinsesse Mary, skaffede mig et job ved Kronprinsparrets Priser (årligt prisuddelingsshow, der anerkender nye danske kunstnere og talenter, red.).

Jeg går meget op i kongehuset, og så fik jeg lov til at møde Danmarks kommende konge og dronning. Jeg glemmer aldrig den dag, specielt da Mary sagde: 'Nå, så det er dig, der Solveig, Søren og jeg har talt meget om dig.' Der kunne jeg næsten ikke klare det mere.

Den anden vilde oplevelse var, da jeg for nyligt blev inviteret til en velgørenhedsmiddag ved Leonardo DiCaprio Foundation i St. Tropez. At sige, jeg var rimelig nervøs, ville være en underdrivelse. Her fik jeg royal behandling med blandt andet business class-flybilletter, overnatning på en luksusyacht og privatkoncert fra Sir Elton John og John Legend, hvor der var flere kendte til stede, blandt andet Sylvester Stallone, Orlando Bloom og Heidi Klum. Jeg nev mig selv flere gange bare for at være sikker på, at det var virkeligt.”

Psst ... Går du selv rundt med en model i maven? Så meld dig til Unique Model Search, der blev startskuddet til Solveig Mørks karriere – læs mere her.