Sophie Linnemann
© Josephine Lochen

Sophie Linnemann: Sådan bruger jeg Instagram i mit arbejde

Den 22-årige medstifter af det hypede brand Icon Visions deler sine tanker om kunst, sin generation og sociale medier

Sophie Linnemann er 22 år, studerer tekstildesign på Kunstakademiets Designskole og er medstifter af designvirksomheden Icon Visions.

Hvordan vil du beskrive din kunst?

“Jeg synes, det er spændende at skabe universer, og til det samler jeg en masse ting fra forskellige steder. Mit værk er vel som én stor collage sammensat af forskellige udtryksformer og medier. Jeg arbejder meget med farver og det taktile og føler mig især altid tiltrukket af rosa toner og nuancer. Min kunst er feminin, men det er vigtigt for mig altid at kombinere det med noget råt, mørkt eller krøllet.”

Udstiller du?

“Jeg poster en del af mit arbejde på min Instagram, som jeg synes er en dejligt uformel måde at vise sine ting på. Her kan jeg også poste ting fra en skitsebog eller noget andet, som er ufærdigt. Jeg er ikke tilknyttet et galleri og har ikke holdt så mange udstillinger, men det er noget, jeg godt kunne tænke mig at gøre mere fremover. For det meste laver jeg bestillingsarbejde for kunder som for eksempel butikker eller showrooms, der gerne vil integrere min kunst i deres univers. Jeg maler også ofte et billede til private folk, hvis der er nogle, som skriver til mig. Og så illustrerer jeg for magasiner og andre ting en gang imellem.”

© Josephine Lochen

Hvilken kunstner beundrer du selv?

“Jeg beundrer meget Evren Tekinoktay for hendes helt egen måde at lave collager på. Mama Andersson beundrer jeg for den måde, hun maler på, og så er der Frantz West, som jeg lige har set en virkelig sej udstilling med i Pompidou-centeret i Paris, hvor han blandt andet udstillede sine skulpturer.”

Hvad synes du karakteriserer kunstnere i din generation?

“Kunst er blevet mere konceptuel, og det handler mere om idéen end om skønheden. Genrerne er blevet opløst, og i min generation er der næsten ikke grænser for, hvad man kan gøre og kalde kunst. Alting går meget stærkt i dag, og de ting, man laver, kan på kort tid nå ud til mange mennesker via de sociale medier. Det er ikke lige så vigtigt at være tilknyttet et galleri for at blive set som før i tiden. Jeg tænker, at man kan diskutere, om det overhovedet er relevant. Jeg tror heller ikke, at det er lige så vigtigt i dag at gå på et bestemt akademi for at blive anerkendt. Der er mange i min generation, som er autodidakte.”

© Josephine Lochen

Hvor er du om et år?

“Der er jeg forhåbentlig blevet bachelor, og så glæder jeg mig til at kunne sige ja til flere opgaver og begive mig ud i større projekter, hvor mit studie ikke holder mig fra at sige ja til dem. Måske er jeg flyttet til Paris – det har jeg i hvert fald drømt om meget længe.”