Stella McCartneys bedste sundhedstip
© Wenn.com

Stella McCartneys bedste sundhedstip

Stella McCartney designer træningstøj for at styrke kvinder i at gøre noget godt for sig selv. Få hendes råd til en sund og aktiv hverdag

Når kvinder træner, gør de noget godt for sig selv – i stedet for hele tiden at koncentrere sig om alle andre. Og det er vigtigt, mener Stella McCartney, der via sit samarbejde med Adidas vil styrke kvinder i at være stolte af sig selv og deres krop og alt det, den kan. Vi mødte hende i en af hendes yndlingsbyer, Los Angeles.

HVORFOR ER DET VIGTIGT AT TRÆNE?

“Vi kvinder skal være stolte af vores krop og stolte over, hvad den kan gøre for os. Ikke føle skam og skyld og have det dårligt med os selv. Når jeg ser en kvinde med en kropsbygning, der måske ikke lever op til tidens ideal, løbe en tur, tænker jeg: ‘GO’! Jeg bliver så stolt. For mig handler det om vores tanker og sind. Vores krop kan udføre præcis det, vi ønsker, den skal. Jeg er sikker på, at når du træner og performer, presser du dig selv og former din personlighed for livet.”

HVILKEN SLAGS TRÆNING FORETRÆKKER DU?

“Det vigtigste for mig er variation. Hvis du altid laver det samme, vænner din krop sig til det, og du opnår færre resultater – og det bliver kedeligt. Vi har allesammen travlt i dag, så det handler om at udnytte tiden, når du kan – for eksempel en cykeltur efterfulgt af yoga. Jeg træner, når jeg har tid og orker. Jeg er god til at slide mig selv op med mit arbejde, derfor tillader jeg ofte mig selv at sove ud i stedet for. For mig er det lige så effektivt som træning.”

HVORFOR BEGYNDTE DU AT DESIGNE TRÆNINGSTØJ?

“Sports- og træningstøj var tidligere kun designet til mænd, og til en vis grad er det stadig sådan. Det er mit job at ændre på det og samtidig opmuntre kvinder til at være stolte af sig selv. Da jeg indledte mit samarbejde med Adidas, var det mit mål, at kvinder ikke skal gå på kompromis med deres stil for at træne. De skal sætte lige så stor pris på deres træningstøj som på deres hverdagsgarderobe.

Det første, jeg gør om morgenen, er at række ud efter mit træningstøj. Det er behageligt, men moderigtigt. Kvinder skal kunne bruge den samme jakke fra morgen til aften og stadig føle sig smarte, og de skal have det godt med sig selv, når de træner. Spørger man kvinder, om de performer bedre, når de føler, at de ser godt ud, svarer 99 procent ja. I dag er vi alle bevidste om, hvordan vi ser ud – det ligger i vores tid, om det så er godt eller skidt.”

HVILKE ATLETER DRØMMER DU OM AT KLÆDE PÅ?

“Jeg er så heldig at have fået lov til at arbejde med nogle af de bedste atleter i verden. Det har været både fantastisk og lærerigt, og jeg er så imponeret over de kvinder. De er vigtige rollemodeller. Jeg kan se, at de kæmper for at blive taget seriøst som kvinder inden for deres respektive sportsgrene. Men i sidste ende vil jeg med glæde klæde en hvilken som helst kvinde på. For mig handler det om viljestyrke.

At du som kvinde går ud ad døren og gør alt, hvad du kan, for at forme din krop, som du ønsker, den skal være, og at du fokuserer på andet end at arbejde og at overleve og passe på alle andre omkring dig. At du kan gøre dig selv, dit helbred, dit sind og din krop den tjeneste.”

HVAD LÆGGER DU VÆGT PÅ, NÅR DU VÆLGER MODELLER?

“Jeg har to døtre, og jeg vil gerne have, at de får sunde værdier og forbilleder. Alle de kvinder, jeg arbejder sammen med, imponerer og inspirerer mig.”

HVAD ER DU MEST STOLT OVER?

“At være mor.”

ALT DET, DU IKKE VIL GÅ GLIP AF