© Instagram / @stephaniapotalivo

Stephania Potalivo: Dét gør mig nervøs

Vi har mødt den danske skuespiller til en snak om hverdagslykke, forbilleder og det bedste råd, hun nogensinde har fået

HVERDAG

Min dag begynder med ... “morgenkaffe og morgenmad – jeg fungerer slet ikke, hvis jeg ikke når det. Jeg elsker at være alene om morgenen og spise og se Go’ morgen Danmark.”

Jeg træner ... “desværre ikke. Jeg ville gerne finde en form for motion, jeg kan lide – mest fordi det er sundt og giver god energi, men åh, hvor er jeg altså ikke fan af det. Jeg elsker at cykle og gå lange ture, så det er primært sådan, jeg får motion.”

En hverdagsklassiker er ... “ikke rigtig noget, der findes for mig. På grund af mit arbejde ser mine hverdage meget forskellige ud.”

Hverdagslykke er ... “når jeg griner. Når jeg har grinet meget i løbet af en dag – enten på arbejdet, eller hvis jeg hygger mig med mine venner og familie – ved jeg, at det har været en dejlig dag.”

Min dag slutter med ... “at jeg kigger på alt muligt ligegyldigt på min telefon. Det er en dårlig vane, for det gør ofte, at jeg har sværere ved at falde i søvn. Jeg prøver faktisk at lægge den væk og se en serie eller film i stedet.”

Det bedste, jeg gør for mig selv, er ... “når jeg slapper hundrede procent af – både mentalt og fysisk. Min hjerne er på konstant overarbejde, da jeg tit overtænker tingene.”

LIV

Det bedste råd, jeg har fået, er ... “at jeg skal give mig selv lov til at være ked af det. Det sagde min veninde på et tidspunkt, hvor jeg var meget ked af det. Nogle gange er accepten af en følelse rigtigt rar, frem for at man altid skal være så løsningsorienteret.”

Den person, der ændrede mit liv, er ... “min forlovede. Jeg var glad, før jeg mødte ham, men jeg har bare en helt anden ro indeni nu.”

Det største, jeg har opnået, er ... “at få min drøm om at blive skuespiller til at gå i opfyldelse.”

Jeg bliver nervøs over ... “om jeg kan blive ved med at arbejde som skuespiller – det tror jeg, de fleste skuespillere kender til. Det er en enormt usikker branche, og du ved aldrig, hvornår der kommer et job. Derfor er det fedt at udvikle noget selv, og jeg har stor respekt for dem, der laver deres egne ting.”

Jeg fortryder ... “mange ting, men når jeg ser tilbage, er det også de ting, som har gjort mig klogere og givet mig en masse erfaring. Jeg tror, man kan få nok så mange gode råd her i livet, men i sidste ende er det erfaringer, der gør os klogere.”

Kærlighed er ... “ro. De mennesker, der gør mig rolig og altid vil være der for mig, er dem, jeg elsker, og dem, der elsker mig.”

Jeg griner altid af ... “ting og situationer, jeg ikke må. Generelt griner jeg rigtigt meget, da humor betyder meget for mig. Tit er det de situationer, hvor det er vildt upassende, som for eksempel hvis nogen falder, jeg griner af – selvom det selvfølgelig er synd for dem, det går ud over.”

Jeg vil helst rejse til ... “Italien. Jeg er halvt italiener og er kommet rigtigt meget dernede. Jeg sætter meget stor pris på det dejlige vejr og den gode mad.”

ARBEJDE

Min arbejdsfilosofi er ... “at følge min mavefornemmelse. Jeg tænker ikke så meget i strategier, men prøver bare at mærke efter, om det er noget, jeg synes kunne være sjovt at prøve.”

Min arbejdsmoral er ... “ret god. Jeg har i hvert fald stor respekt for mit arbejde og mine kollegaer.”

Mit drømmejob som barn var ... “at blive professionel rytter. Jeg red meget hele min barndom, og heste og stævner fyldte alt. Da jeg blev omkring 16 år, fik jeg voldsom allergi over for heste og måtte stoppe, hvilket var virkelig hårdt.”

Et godt arbejde er ... “et sted, hvor du er glad. Hvis du arbejder sammen med mennesker, som gør dig glad, og som du har det godt sammen med, så tror jeg, de fleste arbejdspladser kan være gode.”

På arbejde kunne jeg aldrig finde på at ... “pjække. Det har rigtigt mange konsekvenser, hvis en fra produktionen ikke kommer, og en skuespiller er jo faktisk den eneste, der ikke kan erstattes.”

Jeg ser op til ... “alle mulige forskellige. Det er ofte folk, der er ældre end mig, og folk, jeg synes er dygtige til det, de laver. Jeg kan blive enormt genert og selvbevidst, hvis jeg arbejder sammen med eller møder nogen, jeg ser op til.”

I weekenden ... “elsker jeg at gøre mig fin og tage ud og spise middag og drikke drinks – lige så meget som jeg elsker at lave ingenting. I de perioder, hvor jeg ikke har noget arbejde, er en weekend ikke lige så speciel, som når jeg har haft travlt en hel uge.”

ALT DET, DU IKKE MÅ GÅ GLIP AF