© Stine Goya

Stine Goya: “Det er en gemt perle midt på Vesterbro, som har noget helt specielt over sig”

Når den danske designer ikke har travlt med modeugen, har hun en lang række steder i København, hun altid finder plads til at besøge. Her deler Stine Goya sine insidertips til hovedstaden

Copenhagen Fashion Week kører på fuldt blus, og folk fra nær og fjern valfarter til byen for at se det nyeste fra de nordiske designeres hånd.

Et af ugens absolutte højdepunkter er Stine Goyas show, der løber af stablen i dag, hvor du kan se en livestream direkte fra catwalken.

Vi har taget en snak med kvinden bag det fantasifulde og feminine univers, som deler sine insidertips til den danske hovedstad.

Hvilken restaurant i København er din favorit?

“Jeg har en svaghed for latinamerikansk mad, og jeg synes, at Donda på Christianshavn gør det godt med god vin og mad og en meget behagelig og uformel stemning. Jeg plejer at bestille en masse små retter, og her kan jeg klart anbefale ceviche med helleflynder og deres grillede blomkål.”

Hvor spiser du morgenmad i København?

“Når jeg har tid, holder jeg meget af at tage en cykeltur ud til Lille Bakery på Refshaleøen. Cykelturen derud er i sig selv skøn, og jeg elsker at starte mine morgener stille ud. I weekenderne er brød en obligatorisk del af min morgenmad, og hvis der er noget Lille Bakery kan, så er det at bage brød. Når jeg endelig får tid til at svinge forbi, plejer jeg derfor altid at nyde en bolle med ost i deres fine lokaler.”

Hvem skænker byens bedste drink?

“Tata Cocktail på Hotel Sanders. De serverer en af mine yndlingsdrinks, Toro Bravo, der har den perfekte balance mellem sur og frisk, hvilket er min foretrukne kombination, når den står på cocktails.”

Stine Goya
© Stine Goya

Hvilke butikker vender du altid tilbage til?

“Når det kommer til tøj, synes jeg, at Holly Golightlys univers er ret inspirerende. De er gode til at fokusere på nicheprægede brands, som er anderledes og som man ikke støder på i andre butikker. Det er altid en oplevelse at træde ind i butikken på Borgergade, som er indrettet med unikke og skæve vintagefund, der komplimenterer det farverige udvalg af tøj, de har hængende i butikken.

Derudover er det ingen hemmelighed, at jeg har en stor svaghed for indretning. Jeg smutter derfor ofte forbi et par interiørbutikker, når jeg er på tur i København. Jeg kan for eksempel godt lide at besøge Hay, og det er sjældent, at jeg går tomhændet derfra. Jeg elsker at shoppe løs i små nips til hjemmet og så elsker jeg farver, og her synes jeg, at Hays design er spot on. En anden god interiørbutik er Fil de Fer, som er en lille oase af vintage med alt fra lamper til borde og små fine vaser.”

Hvor fester du?

“Når jeg fester er det oftest i forbindelse med private arrangementer eller koncerter. Men når festen slutter ved en 1-tiden, ender vi som regel på et værtshus som eksempelvis Malmø. Det er en hyggelig måde at afslutte en god aften på.”

… og hvor slapper du bedst af?

“Omgivelserne i mit hjem er dem, der giver mig mest ro, når jeg endelig skal slappe af. Men hvis jeg skal nævne ét andet sted, må det være Charlottenlund Søbad. Nu hvor vinteren har meldt sin ankomst, er jeg kommet i gang med vinterbadningen igen, hvilket er det bedste ved de kolde måneder. Der er brug for ro i en hektisk hverdag, og jeg kobler bedst af, når jeg sidder i saunaen efter en tur i vandet. Man føler sig som et helt nyt menneske efter en tur i det kolde hav.”

Hvad er Københavns bedst bevarede hemmelighed?

“Selvom København er så lille en by, synes jeg altid, at man får øjnene op for gemte perler, selvom man skulle tro, at man snart kender byen ind og ud. H15 er eksempelvis en gemt perle midt på Vesterbro, som har noget helt specielt over sig. Det er en stor hal, der er omdannet til cafeteria/bar og så afholder de indimellem musikevents. Der er en afslappet stemning, som jeg synes gør stedet cool og hyggeligt. Særligt om sommeren, når de åbner op for den ene side af hallen, hvor man kan sidde med solen i ansigtet og nyde sin frokost og kaffe med udsyn til Kødbyen og Halmtorvet.”

Hvilke steder i København er ellers værd at besøge?

“Man bør lægge vejen forbi følgende steder:

  • Etage Projects
  • Copenhagen Contemporary
  • Studio Viaduct
  • Galleri Bo Bjerggaard
  • Galleri V1
  • Kafferiet
  • Baka d'busk
  • Lumskebugten
  • Fischers”