© Sarah Stenfeldt

Tamara Lassen: Det her afgør, om jeg køber et stykke tøj

Vi har mødt Tamara Lassen, projektleder hos Malling Publications, der har en særlig evne til at håndplukke tøj. Her deler hun sine bedste tips til en personlig stil

For Tamara Lassen, 28 år og projektleder hos Malling Publications, handler det overvejende om kvalitet og komfort, når hun klæder sig på. Hun har en helt særlig evne til at håndplukke og style klassiske items, så de med hjælp fra vintagefund får et personligt og feminint præg.

Hvor i modebilledets geografi befinder du dig?

“Jeg har aldrig rigtigt kategoriseret min stil. Det er en forlængelse af det liv, jeg lever, de ting, jeg omgiver mig med, der sted, jeg bor. Jeg har ret meget vintage, og jeg kan godt lide, at det har sin egen historie, der ikke har noget med mig at gøre. At det er lidt til låns. Når jeg køber vintage, falder jeg ofte for jakker, skjorter og frakker. Der er et særligt håndværk bag og en detaljerigdom ved gamle jakker, som er svær at finde i dag.”

© Sarah Stenfeldt

Er du konsekvent i den måde, du klæder dig på?

“Jeg er ret konsekvent, men foretager også de der fejlkøb, hvor man lige forestillede sig, at man var en anden, da man købte det. Jeg har en lang, mørkebrun vintagekjole med lilla og guldfarvet broderi og store ærmer, som jeg tænker, at jeg kan tage på, hvis jeg en dag bliver en gammel dame, der arbejder i en juvelbutik i Italien.”

Er der en epoke eller en person, du bruger som stil-pendul?

“Jeg har ikke noget stilikon, men jeg bliver inspireret af mange ting. Jeg har lige været i Sydafrika, hvor jeg så de sejeste mennesker. Der var en gammel, sort mand, der sad i kørestol og havde det vildeste outfit på. Han var i camel fra top til tå, slangeskindscowboystøvler, tweedbukser, cashmeresweater, lang læderfrakke, guldkæde og hat og stok. Hans kone sad ved siden af i en anden kørestol og så også helt fabelagtig ud.”

Hvad er vigtigst for dig, når du klæder dig på?

“Komfort. For eksempel går jeg aldrig i høje sko til hverdag, men altid et par gamle sneakers eller herresko.”

© Sarah Stenfeldt

Hvad afgør, om du køber et stykke tøj?

“Jeg er impulsiv, men jeg er stædig i forhold til kvaliteter. Jeg går uden om syntetisk tøj, man ikke kan ånde i, og hvor man får elektrisk hår. Jeg kan godt lide farver, men det skal være de helt rigtige.”

Hvad er dit bedste tip til at holde fast i sin stil?

“Jeg tror, man skal følge sin intuition. Men jeg synes også, at det er ret fedt, når folk er lidt søgende. Jeg har selv både været romantisk boheme, en sær udgave af rockchick og poptøs i Odense, da jeg var yngre.”

Hvad har du på om 10 år?

“Paraboots. De er jo lidt dad-agtige, så tænker, de kun kommer til at passe bedre til min stil, jo ældre jeg bliver.”

© Sarah Stenfeldt

Hvornår synes du, andre har god stil?

“Når de har personlighed – så er det lige meget, hvilken stil, det er.”

Hvad tænker du om den måde, moden ser ud på i dag?

“Jeg synes nok, at moden i dag er temmelig åndsforladt. Influencere i sponsoreret tøj siger mig ikke så meget. Heldigvis flyder moden jo sammen med og ud i alt muligt andet, og derfor er den også stadig der, hvor der er sjovt. Jeg synes klart, at moden er mest interessant, når den ikke står for sig selv. Når man møder den i en film, en bog, fra en bænk på en ferie på Sicilien, på gaden, på dansegulvet.”