© Sonia Lyson

The Vintage Bar: Dette er 2021's mest efterspurgte taske

Er du på udkig efter en ny taske, kan du med fordel tjekke udvalget hos vintagebutikkerne – og denne sæson er der nogle helt særlige modeller, du kan rette blikket mod.

Er du på jagt efter en ny taske, kan det være en fordel at tjekke udbuddet af vintagetasker frem for at ty til de spritny modeller med det samme, da der kan være mange penge at spare. Og der er heldigvis et hav af vintageforhandlere, både fysisk og på Instagram, hvor du kan gå på vintagejagt.

For at tage pulsen på sæsonens største tendenser inden for vintagetasker, har vi allieret os med Sara Praest, PR-manager hos vintageforhandleren The Vintage Bar. Hun fortæller herunder, hvilke tasker der er de mest efterspurgte netop nu, og så røber hun også, hvilken taske vi kan forvente at se meget mere til i de kommende måneder.

Hvilken vintagetaske er den mest efterspurgte hos jer lige nu?
"Der har været en generel stigning i efterspørgslen på tasker i 90’er-stil. Det er mindre skuldertasker med en kort rem. Den mest eftertragtede er Louis Vuitton Pochette Accessoires – både den klassiske version med monogrammet, men også i mere farverige versioner eller udgaver med print. En anden taske, der er særligt populær, er den klassiske Chanel Flap Bag. Den er efterspurgt i sort og nude, men ligesom med Louis Vuitton Pochette Accessoires-tasken er folk også begejstrede for den i mere usædvanlige farver og med print lige nu.”

Hvorfor tror du, at lige netop disse tasker er så populære?
"De er begge klassiske tasker, som kun bliver mere værd med tiden. Både Louis Vuitton Pochette Accessoires og Chanel Flap Bag er alsidige tasker, som kan bruges både til hverdag samt mere formelle og festlige lejligheder. De er ofte svære at få fat i, hvorfor det er klogt at lede efter dem secondhand. Louis Vuitton Pochette Accessoires er desuden en klassisk, lille skuldertaske fra 90’erne, som passer perfekt ind i tidens 90'er-inspirerede tendens, hvorfor den er særligt populær nu.”

Hvorfor er taskerne en god investering?
"Begge tasker er klassiske og alsidige, og de bliver kun lækrere med tiden, når læderet får lidt patina. Grundet taskernes materialer, håndværk og detaljer er de dyre, når man køber dem fra ny, men de har ofte et mere tilgængeligt prisniveau secondhand, og man kan spare gode penge ved at købe en taske af god kvalitet vintage. Hvis taskerne behandles godt, kan deres værdi vokse år efter år, så man kan tjene penge, hvis man vil videresælge dem i fremtiden.”

Hvilke tasketendenser kommer vi til at se mere til henover efteråret og vinteren?
"Prada udkom i slutningen af sidste år med Prada Cleo, hvis udtryk også er inspireret af 90'er-minimalismen. Den har – ligesom Louis Vuitton Pochette Accessoires – bidraget til det comeback af 90’er-inspirerede tasker, som vi allerede kan se er meget populært, og som fortsat vil være det henover vinteren.”