© Olivia Rohde

Ulrikke Høyer: “Her er de accessories, der gør en forskel for mig”

Vi kan blive inspireret af hinandens stil i det uendelige, men når det gælder vores accessories, er det, som om de får et helt særligt personligt udtryk efter kvinden, der bærer dem. Mød tidligere model Ulrikke Høyer, der fortæller, hvilke accessories, der finder vej til hendes garderobe.

Et helt særligt ur og to ditto ringe – og en masse sjove øreringe fundet i highstreetbutikker og på sommerens loppemarkeder. Det karakteriserer 23-årige Ulrikke Høyers, marketingmedarbejder hos Hay og tidligere model, accesories-samling.

Hvordan afspejler dine accessories din stil generelt?
“Jeg går med de tre samme smykker hver dag: mit ur og mine to ringe, én på hver hånd. De er mine fineste smykker, alle andre er gøglede øreringe fra loppemarkeder og highstreetbutikker som Mango og Zara, der ikke har kostet mere end 50-100 kroner. At jeg mixer få eksklusive items med forskelligt gøgl til ingen penge afspejler helt sikkert min stil generelt.”

Hvilke slags accessories har du særligt mange af?
“Selvom jeg aldrig går med øreringe til hverdag, er det klart dem, jeg har flest af – når jeg har lyst til at dresse lidt op, tager jeg et par øreringe på. Jeg kan ikke lide ordet statement-item, men det vil man nok kalde den slags øreringe, jeg samler på. Mange farver og former. Derudover har jeg næsten altid et lille silketørklæde med et farverigt print på. I mange genbrugsbutikker sælges de for 20-50 kroner, og udvalget er ofte stort med farver til alle årstider.”

Hvordan bruger du accessories?
“Jeg synes, at det er skønt, hvad en fin lille taske eller et par øreringe kan gøre ved et outfit. Jeg tager aldrig udgangspunkt i mine accessories, men bruger dem som et sidste lille pift.”

Hvordan køber du accessories?
“Generelt er jeg meget glad for at købe genbrug og vintage. Om sommeren er jeg helst på loppemarked hver søndag, og her er der rig mulighed for at finde fine og finurlige accessories. Jeg vil hellere have meget forskelligt, så man kan skifte ud og mixe og matche, end at have et par enkelte dyre items.”

Hvad er din go to-accessory dette forår?
“En lidt anden form for accessory, nemlig en termodunk fra Hay designet af George Sowden. Ikke nok med at den fås i de fineste farver, den er også et perfekt alternativ til alle de plastikflasker, vi går og drikker af.”

Er der en ting, du aldrig skiller dig af med?
“Jeg er utroligt glad for mit ur. Det er smukt og tidløst, og jeg elsker idéen om, hvor langt et liv sådan et ur har. Hvis jeg ellers kan formå at passe godt på det, vil det sidde på mit håndled resten af livet.”

Hvilke accessories ser man dig aldrig med?
“Perlehårspænder. Det er superfint til mange, men det bliver aldrig noget, jeg vil gøre mig i.”