Halima Aden
© Mario Sorrenti for CR Fashion Book Issue 10 // Max Mara AW17 // Anna Stokland

It-modellen, der har taget modeverdenen med storm

Somalisk-amerikanske Halima Aden er en af tidens mest omtalte modeller. I februar stjal hun og hendes hijab showet, da hun gik på catwalken i Milano

Kvinder iført vestligt tøj og hijab er et ret almindeligt syn i Europas storbyer. Efter den seneste modeuge i Milano, hvor mærkerne viste deres efterår/vinter 2017-kollektioner, er tørklæderne nu også ved at gøre deres indtog på catwalken. Det skyldes ikke mindst den somalisk-amerikanske model Halima Aden.

Den smukke 19-årige model dukkede op på catwalken i januar under Kanye Wests Yeezy-show under modeugen i New York. På det tidspunkt var muslimske Halima Aden forholdsvis ukendt og uprøvet på catwalken, men allerede måneden efter gik hun shows i Milano for både Alberta Ferretti og Max Mara – selvfølgelig iført hijab.

Til Alberta Ferrettis show var hovedbeklædningen sort og dramatisk, mens den til Max Mara var i vævet uld i mærkets klassiske camelfarve.

Det er ikke første gang, at Halima Aden, der er født i en kenyansk flygtningelejer, men flyttede til USA som seksårig, skaber overskrifter. Sidste år var hun den første hijabklædte deltager ved skønhedskonkurrencen Miss Minnesota og for nylig skrev hun – også som den første hijabklædte kvinde – kontrakt med modelagenturet IMG Models.

Kort efter optrådte hun iført en mørkeblå Louis Vuitton-heldragt med matchende tørklæde på forsiden af Carine Roitfelds prestigefyldte bog CR Fashion Book under titlen Issue 10 with Halima.

“Halima rykker ved grænserne for skønhedsopfattelse ved at være sig selv. Jeg finder det utroligt inspirerende, og jeg ved, at hun bliver et ikon,” har Roitfeld udtalt.

Og noget tyder på, at den tidligere Vouge-chefredaktørs profeti holder stik. Da Halima Aden iført matchende trenchcoat og hijab gik på catwalken for Max Mara, stjal hun ifølge flere kommentatorer fuldstændigt opmærksomheden fra de langt mere velkendte modeller til showet – heriblandt superstjernen Gigi Hadid.

“Som muslimer har vi brug for mere positive historier,” har Halima Aden selv sagt om sin succes, hvor hun også har takket medierne og modeverdenen for endeligt at være med til at skubbe til det ofte negative billede af hijabklædte kvinder.

ALT DET, DU IKKE VIL GÅ GLIP AF