It-pigernes tasker

Vi er allesammen bekendte med nogle af de ikoniske tasker opkaldt efter tidens it-girls, men hvor mange kender du egentlig? Få et overblik her

1 / 15

Birkin, Kelly og Bardot. Fælles for de tre navne er, at de både lægger navn til en ikonisk taske og en skøn kvinde. Vi kender alle til klassikerne som den tidløse Hermés-taske, opkaldt efter franske Jane Birkin, men vidste du, at Freja Beha og Gisele Bündchen også har tasker opkaldt efter sig?

Hermés Kelly
2 / 15

Hermés Kelly

Hermés kan takke Alfred Hitchcock for at bringe denne ikoniske taske ind i rampelyset. I 1954 lod han angiveligt kostumedesigneren Edith Head indkøbe Hermés-accessories til filmen To Catch A Thief med Grace Kelly i hovedrollen, og siden er tasken blevet synonym med den smukke skuespillerinde – ikke mindst fordi hun efterfølgende, i 1956, benyttede tasken som skjold mod paparazzi-fotograferne, i et forsøg på at skjule sin gravide mave.

Gucci Jackie
3 / 15

Gucci Jackie

Guccis ikoniske taske blev lanceret i 1947, og blev, kort efter sin lancering, omdøbt til ære for Jacqueline Kennedy, som blev spottet med tasken et utal af gange. Siden har tasken været at finde over armen på adskillige kvindelige personligheder, deriblandt Barbra Streisand, Cate Blanchett og Selma Hayek, og i 2014 blev designet omhyggeligt opdateret – den nye udgave ses på billedet.

Salvatore Ferragamo Sofia
4 / 15

Salvatore Ferragamo Sofia

Den smukke Sophia Loren har haft et livslangt forhold til Ferragamos design, og det har affødt denne smukke, enkle taske, som flere gange er blevet spottet på både Jennifer Anitson og Katie Holmes.

Hermés Constance
5 / 15

Hermés Constance

Teknisk set er denne fine sag opkaldt efter en kvinde i Hermés-dynastiet, Constance, men efter at være blevet set over skuldren på Jacqueline Kennedy - også kendt som Jackie O – blev tasken efterhånden nærmere forbundet med hende og fik tilnavnet 'the O-bag'.

Hermés Birkin
6 / 15

Hermés Birkin

Med priser der kan nå helt op i omegnen af 650.000 kroner, er Birkin-tasken en af de dyreste, og mest eksklusive, tasker i historien. Tasken er opkaldt efter den franske skuespiller og sangerinde, Jane Birkin, og blev skabt ud fra Birkins ønske om at finde den perfekte weekendtaske – den klarede Hermés i et snuptag.

Gucci Bardot
7 / 15

Gucci Bardot

Den franske skønhed, Brigitte Bardot, brød i 1956 igennem på det store lærred i filmen Gud Skabte Kvinden, som var instrueret af hendes mand, Roger Vadims. I de efterfølgende år havde hun status som både sexsymbol og ungdomsideal, hvilket fik Gucci til at opkalde denne klassiske taske efter hende – klassisk og kurvet, præcis som sin navnemor.

Lady Dior
8 / 15

Lady Dior

I 1994 skabte Dior denne letgenkendelige, couture-inspirerede taske, der fik navnet Chouchou. To år senere blev den omdøbt til Lady Dior som en hyldest til prinsessen, der forelskede sig i tasken på en rejse til Paris.

Chloé Freja
9 / 15

Chloé Freja

Den smukke, danske topmodel, Freja Beha, har efterhånden lagt navn til en lang række forskellige styles fra mærker som Jill Stuart, Alexander Wang og Banana Republic. Denne asymetriske clutch fra Chloé er altså blot en af mange, der bærer navnet på den androgyne skønhed.

Luelle Gisele
10 / 15

Luelle Gisele

Luelle's Gisele-taske er indbegrebet af girly, hvilket måske ikke umiddelbart afspejler den ikoniske model, der har lagt navn til herligheden. Ikke desto mindre blev tasken en stor succes, da den kom på markedet i 2002 som led i et samarbejde mellem Luelle og Mulberry - et samarbejde der dengang reddede (det nu hedengangne) Luelle fra konkurs.

Marc Jacobs Stam
11 / 15

Marc Jacobs Stam

Marc Jacobs skabte, tilbage i 2006, denne kviltede taske specielt til den canadiske model, Jessica Stam. Efter sigende skulle den være kommet til verden, udelukkende så Stam kunne bære sit portfolie rundt i den, men siden er den blevet en fast del af sortimentet hos det amerikanske modehus.

Mulberry Alexa
12 / 15

Mulberry Alexa

I 2010 lagde den britiske it-girl, Alexa Chung, navn til den smukke satchel-taske fra Mulberry. Tasken blev, på grund af dens størrelse og anvendelighed, en øjeblikkelig musthave accessory blandt kvinder i branchen, og er siden lanceret i et utal af farver og materialer.

Mulberry Del Rey
13 / 15

Mulberry Del Rey

Opfølgeren til Alexa-succesen kom i 2012, og blev opkaldt efter Lana Del Rey. Tasken er tydeligt inspireret af Lanas ikoniske retro look og ved lanceringen udtalte sangerinden selv:

"I love the design, it's a perfect mix between old school Hollywood and contemporary style".

Jason Wu Daphne
14 / 15

Jason Wu Daphne

En nyere tilføjelse til den efterhånden store samling af tasker opkaldt efter ikoniske, it-girls, er denne fine Jason Wu-kreation, som allerede har gået sin sejrsgang over armen på diverse modeller, deriblandt Daphne selv og Karlie Kloss. Designet er klassisk med et twist, hvilket, ifølge Jason Wu, også er en perfekt beskrivelse af Daphne Groeneveld.

Mulberry Cara
15 / 15

Mulberry Cara

It-girl taskerne har vist sig at være en succes for Mulberry, og seneste skud på stammen, der blev lanceret i 2014, gav både Alexa- og Del Rey-modellerne kamp til stregen. Opkaldt efter ingen mindre end Cara Delevingne, som har været på alles læder de sidste par år, hev Mulberry det ultimative es ud af ærmet, og meldte udsolgt på de fleste styles allerede inden lanceringen. Du kan læse mere om kollektionen her.