Kvinders største tabu: 'Det unævnelige'

Costumes klummeskribent ved godt, at kvinder ikke kun tisser, når de går på toilettet. Men hvorfor er det andet så grænseoverskridende at tale om?

Hvad hedder det, når man går på toilettet, men ikke går derud for at tisse?

'Nummer to', 'Høm-høm', 'Puha'? Man kan ligefrem høre skammen. 'Lave lort'? Det er børnesprog. Med et twist af pædagog’sk, næsten som for at understrege, at man ikke er fin. 'En lort er en lort' ... Og lort er åbenbart noget, man laver. Ad.

'Lave pølser'? Uha, igen lidt børnet og noget med at 'lave' noget, men denne gang camoufleret i en spidsfindig lille mad-spøg ... sofistikeret. Men hey, alle ved, at pølser er madens skraldespand. En udefinerbar masse af ulækkert svineaffald, der både lugter og smager dårligt ... så måske det ikke er så dumt endda.

'Lave stort'? 'Skide'? Knap så børnet. Jeg tænker på en stor bøf af en mandet mande-mand med hår på brystet, som ikke er bange for at fortælle, hvad han skal på toilettet. Han siger det med løftet pande og med stolthed i stemmen. Det er vigtigt, at alle ved, hvad han skal, og at han oven i købet glæder sig til det.

Han tager gerne læsestof med, eller bedre endnu, sin iPhone, så han kan sidde derude, ovenpå sin lort, og gasse sig, mens han rigtig hygger. Bagefter 'vasker' han sine hænder, det vil sige, han skyller fingerspidserne, et fuldstændig ligegyldigt ritual, eftersom hans e-coli-bakterie-befængte iPhone alligevel skal sættes til både skæg og mund og klov, hvorefter han forlader toilettet og går ud og rører ved ... alt.

På den måde spredes hans mandlige mande-numse-flora sig over hele familiebutikken, indtil alle mand er nede at ligge. Det er særligt belejligt, når der er et uskyldigt vuggestuebarn, som kan tage skylden for familiens diarré.

Mange kvinder skammer sig over at gå på toilettet og taler slet ikke kom det. Lige med undtagelse af min veninde, der 'laver lort' – jeg skutter mig lidt hver gang.

Jeg kender en kvinde, der spritter sin numse af efter sine toiletbesøg. Det gør ondt, men hun føler sig renere. Neurotisk?

Ligeledes oplever mange kvinder at deres maver, som ved et trylleslag, går helt i stå, når de ikke er alene hjemme. Eller hvis de er udenfor eget hjem. De ville hellere dø, end komme til at slå en prut, mens nogen hørte det.

Jeg kender flere kvinder, der holder helt op med at gå på toilettet, hvis de er ude at rejse. En kvinde jeg kender, imponerede på en tur til, relativt hygiejniske Tyskland, ved at gå hele otte dage uden at komme på toilettet.

Det skal lige slås fast, at vi kvinder ikke går og holder os aktivt. Maven blokerer bare. De drenge, jeg har talt med, er ikke overbeviste, for hvis man skal, så skal man, og så skal det være nu! Så det må være et mærkeligt kvindestunt for at gøre os interessante og 'mystiske' ... Uuuh, jeg holder mig – hvor mystisk og kvindeligt af mig!

Hvis det ikke er det, så er det nok noget med vores farlige hormoner. Hormoner – den internationalt accepterede skraldespands-diagnose for alt uforståeligt ved kvinder.

Ifølge min kæreste, handler det om gode gamle Freud, naturligvis må det være gået galt i blefasen. Suk. Jeg tror snarere, at toilet-fobi har noget med vores idealbillede at gøre. Piger går ikke på toilettet. Basta.

Hvis de gør, er det roser eller slik der kommer ud. Det ved alle drenge fra 8. - 9. klasses-alderen, og fordi de tror, det er en kompliment, skal vi hele tiden have det at vide – ren benzin på vores store forstoppede kvindebål, og som resultat snører vores røvhuller sig endnu mere sammen, end de var i forvejen. Tak, drenge.

Men skulle de damer være i tvivl, så vil drengene hellere have en kæreste, der slår en prut i ny og næ, end en kvinde, der render rundt helt rasende og blå i hovedet af forstoppelse.

Jeg googlede for et øjeblik siden 'det unævnelige' og fandt en noget farverig pallette af slang. Der var mange. Overraskende mange. Både kvalmefremkaldende, fantasifulde og farverige.

'Følge Bruno til svømning', 'hive koteletter ud af baglommen', 'brun upload' og 'fylde gryden med tyksteg' for bare at nævne nogle få.

Nå, jeg er nok for gammel til at se det sjove. Det er egentlig også ligemeget, hvad det hedder, og jeg er ret ligeglad med, hvad du skal på toilettet. Bare jeg ikke behøver at høre om det, og du husker at lukke døren ... og helst lader være at medbringe telefonen.

Ugens klumme er skrevet af model og grundlægger af Nui Cph, Sara Maria Dyrberg – læs mere om Sara her. Klummen er et udtryk for skribentens egen holdning.