DIY jeans
© Costume nummer 175

Lav dine egne it-jeans

Costumes assisterende moderedaktør, Jeanette Madsen, giver nemme DIY-tips til, hvordan du får sæsonens it-jeans. Nemt, billigt og unikt!

Costume assisterende moderedaktør, Jeanette Madsen, giver dig nemme DIY-tips til, hvordan du får sæsonens it-jeans med fokus på fire af tidens trends. Lad dig inspirere til at forvandle dine gamle jeans lige her.

Når du først har fundet den rette model og det rigtige snit, bliver et par jeans hurtigt din tro følgesvend. Men det kan være svært at skille sig ud fra mængden af blå jeans.

Inspireret af tidens største tendenser viser vi her, hvordan du med få hjælpemidler og lynhurtigt kan give dine yndlingsjeans et personligt twist.

DIY jeans
© Costume nummer 175

Move it

Levi’s fik sit comeback og Vetements sit gennembrud med dekonstruerede jeans. Lav et par Vetements-inspirerede jeans blot ved at rive baglommen af og sy den på på ny. Det kræver dog en symaskine, eller at du har tålmodighed til at sy i hånden. Et godt fif er at anskaffe dig en opsprætter.

DIY jeans
© Costume nummer 175

Cut it

At klippe dine jeans kortere har længe været en løsning på alt for lange bukser, og den lige klipning skal bestemt ikke undervurderes, men prøv dig også frem med et skævt snit foran eller bagtil som hos Vetements – det giver lidt mere attitude.

Begynd med at klippe dine jeans lige over ved din ankel, og klip dem derefter skråt. Pas på med ikke at flosse kanterne for meget, det kommer automatisk efter førstevask.

DIY jeans
© Costume nummer 175

Patch it

Gør som Marc Jacobs og Gucci og dekorér dine jeans med strygemærker. Gå efter et motiv, som har betydning for dig, eller som du virkelig elsker. For eksempel palmer, dit fødselsår eller dine initialer.

Det eneste, du behøver, er et strygejern og madpapir til at lægge mellem mærke og strygejern. Sæt dem bag på dine jeans som en diskret detalje.

Strygemærker hos Handler Lynlaase.dk pr. stk. 15 kr.

DIY jeans
© Costume nummer 175

Pimp it

80’ernes gymnastikbukser er takket være Balenciaga tilbage i modebilledet, der har opgraderet dem til et par jakkesætbukser. Vi har viderudviklet looket og i stedet sat en elastik i bunden af et par af vores yndlingsjeans.

Du skal bruge en elastik i en passende bredde, sætte den fast med nåle, klippe den til, så længden passer, og til sidst sy den fast på bukserne.

Elastikker hos Handler Lynlaase.dk 32 kr. pr. meter.

MERE FRA COSTUME