© Sex and the City // HBO MAX

Looks fra film og serier vi elsker

Mangler du inspiration til dit næste outfit til fest, en dag på kontoret eller på studiet? Vi har samlet ti looks fra serier og film, som vi alle elsker. Vi tør med garanti næsten godt love, at der er et outfit, som du vil elske.

Inspiration fra film og serier

Hvem drømmer ikke om Carries skoskab, Annes jeans og Serenas designertasker? Listen spænder bredt med både nye og gamle serier og film – og outfitinspiration er heldigvis ikke en mangelvare på det store lærred. Mens nogle looks forbliver en mindre inspirationskilde, er der andre, der går over i historien som legendariske – ja vi kan vel lige så godt kalde dem ikoniske.

Vi har samlet ti af vores favorit-looks fra nogle af de film og serier, som vi alle er ellevilde med og kan se på repeat. Læs med nedenfor og se om du kan genkende et par af de forskellige looks – og forhåbentlig vil du finde inspiration til dit næste fest- eller hverdagsoutfit.

Clueless (1995)

Der findes utrolig mange ikoniske looks fra filmen Clueless, og dette er nok ikke et af de mest ikoniske, men klart et af de flotteste – ifølge redaktionen. Den stribede figursyede blazer giver outfittet mere kant, og du kan nemt style en lignende blazer med enten en skjorte eller hvid t-shirt alt efter stil og anledning.

Sex and the City (1998)

Der hersker ingen tvivl om at Sex and the City er serien, hvor du kan finde allermest modeinspiration, både hos hovedpersonen Carrie men også hos hendes tre veninder. Derfor var det også svært at vælge et look fra denne serie, men vi har valgt et som både er hot i dag og nemt at genskabe: nemlig en fin tube-top med et par populære cargo-bukser.

Notting Hill (1999)

Hvis du har set filmen, Notting Hill, husker du helt sikkert dette ikoniske look fra filmen. Vi kan i hvert fald ikke glemme det her på redaktionen – det er uden tvivl læderjakken, solbrillerne og den fine franske hat, der gør dette outfit lækkert – og twistet med plateau vans er også en ret fin detalje i looket.

Breakfast at Tiffanys (1961)

Har du set Breakfast at Tiffanys er dette outfit helt sikkert ikke gået din næse forbi. Det er Givenchy, der står bag den ikoniske kjole Audrey Hepburn har på, og du kan nemt genskabe looket. For et simpelt look skal du blot finde en lignende kjole, og hvis du vil løfte looket til next level kan du køre outfittet helt ud med en fin perlehalskæde og et par opera gloves.

The Devil Wears Prada (2006)

Vi elsker alt ved dette outfit – dette look kan give inspiration til dit næste vinter-look, om du skal ud at spise eller en dag på kontoret. Dette outfit viser, hvordan assecories er key i et outfit – det ekstra særlige ved dette look er nemlig de lange og store halskæder. Derudover formår Anne Hathaway at vise, hvordan du kan style nylonstrømper på en cool måde.

Grease (1978)

Måske du allerede har genskabt looks fra den ikoniske film, Grease, men du kan faktisk sagtens genskabe dette look uden at skulle til en udklædningsfest. Flere kendte stjerner er blevet spottet i en genskabelse af dette look – blandt andet Gigi Hadid og Taylor Swift. I dag findes der er et hav af forskellige body-suits dragter, der gør det endnu nemmere for dig at genskabe dette look.

Gossip Girl (2007) - (2021)

Er du på team Serena eller Blair? De to bedste veninder i serien har to meget forskellige stilarter – hvor Blair har en meget klassisk stil, og Serena er mere vild og sexet i sin stil. Ovenstående look er måske ikke det mest ikoniske, men et look vi elsker, og som du nemt kan genskabe til den næste sommer-festlighed. Vi er vilde med den store guldhalskæde, der tilføjer kant til looket.

The Interpreter (2005)

Dette look er klart et af de lidt mindre glamorouse looks, men vi er stadig helt vilde med det, og det er uden tvivl et look, som egner sig til en helt almindelige arbejds- eller skoledag. Selvom looket er simpelt, er der stadig nogle items, som gør, at vi husker dette outfit – blandt andet den afslappede blå blazer/jakke og de grå straight-fit jeans.

Basic Instinct (1992)

Dette er uden tvivl vores all time favorite look fra film og serier, som vi elsker. Selvom looket er simpelt, er den hvide kjole med den høje hals utrolig smuk og ser så stilren og lækker ud. Ønsker du at genskabe dette look, vil vi klart anbefale dig at kigge forbi Zara, der har lavet lignende kjole.

Annie Hall (1977)

Dette er uden tvivl en af listen mest ikoniske looks, og et de fleste af os husker. Looket er utrolig nemt at genskabe, og du kan køre looket fuldt ud eller blot bruge elementer fra det – du kan måske undlade slipset eller køre vesten uden skjorte til en aften ude.