© Privatfoto

Modeassistenten: 6 genbrugsfund, du skal købe lige nu

Fra smukke silkeskjorter til klassisk denim. Costumes modeassistent, Silas Viet Kieffer, guider dig her til, hvilke genbrugsfund du skal kigge efter denne sæson.

Vi elsker vintage og secondhand – men genbrugsshopping kan godt virke overskueligt, da udvalget er enormt.

For at finde guldet i genbrugsbutikkerne skal du væbne dig med tålmodighed, have et åbent sind og måske ikke gå efter noget alt for specifikt, da det sjældent er til at vide, hvad du kan finde på hylderne.

Har du brug for lidt guidance, har vi dog herunder fundet seks items, som du kan finde i de fleste butikker, og som du med fordel kan gå efter denne sæson – lige fra smukke silkeskjorter til klassisk denim.

1. Silkeskjorter

Silkeskjorter kommer i mange forskellige udgaver secondhand og kan pifte ethvert outfit op. Dette forår må din skjorte godt have en vibe a la de farverige 1980’ere med mønstre af prikker, striber eller tern.

Skjorter i smukke farver og mønstre fra København K, Studiestræde 32, 1455 København K.

© Silas Viet Kieffer

2. Romantiske hvide broderier

Feminine broderier er et hit denne sæson på alt fra skjorter og miniskirts til veste og bukser – og de fine broderier er en oplagt måde at tilføje lidt ekstra detaljer til dine forårs- og sommeroutfits.

3. Denim

Denim er en sand garderobeklassiker, og denne sæson kommer vi heller ikke uden om de klassiske blå forvaskede jeans fra Levi’s samt cool overalls.

Levi's-modellen 501 er nærmest blevet et modeikon og er et køb, du vil kunne beholde mange år i garderoben. Det kan dog godt være en jungle at finde det perfekte par jeans, hvor både pasform og farve spiller – men væbn dig med tålmodighed og prøv nogle forskellige styles for at spore dig ind på, hvad du kan lide.

Denim i alle farver og pasforme hos København K, Studiestræde 32, 1455 København K.

© Silas Viet Kieffer

4. Oldschool sneakers

Vi bliver aldrig trætte af oldschool sneakers, som har et let 'brugt' look, der kun giver mere liv og lidt kant til ens outfit. Stil efter 1990'er-referencer og hold øje med brands som Converse, Adidas og Asics i sporty og hippe farver.

Cool oldschool sneakers fra Episode, Larsbjørnsstræde 8, 1454 København K.

© Silas Viet Kieffer

5. Y2K-solbriller

Sæsonens solbriller findes i mange farver og former, og specielt i genbrugsbutikkerne er der et kæmpe udvalg. Uanset om du er inspireret af 2000'ernes Y2K-stil eller er til mere klassiske modeller som cateye og pilotbriller, kan du med garanti finde det i din lokale vintage- eller secondhandshop.

6. Strikveste

Strikvesten a la 1970’erne lever stadig i bedste velgående og er et funktionelt item, der både kan bruges alene eller over en t-shirt eller skjorte på de køligere sommeraftener.

Vores favorit-genbrugsbutikker i Danmark

Episode, Larsbjørnsstræde 8, 1454 København K

København K, Studiestræde 32, 1455 København K

Jerome & Rosy vintage, Kronprinsensgade 9, 2. sal, 1114 København K

Kirkens korshær, Kocksgade 120, 5000 Odense C

Igen, Bogensevej 2-4, 5270 Odense

Prag, Nørregade 55, 8000 Århus

Soul shine, Graven 24, 8000 Århus

Reden genbrug, Danmarksgade 21, 9000 Aalborg

Tøjstory, Boulevarden 1, 9000 Aalborg