Kaia wears COUTURE EMBROIDERED DRESS
© CELINE BY HEDI SLIMANE

Modeeksperten: Her er de mest legendariske kjoler fra Oscaruddelingen

Natten til mandag 13. marts 2023 løb dette års Oscaruddeling af stablen. Vi har talt med designer og stylist, Anja Camilla Alajdi, der har udpeget tre af de mest bemærkelsesværdige kjoler fra Oscars gennem tiden.

Tre legendariske kjoler båret til Oscaruddelingen

Dette års Oscaruddeling er netop løbet af stablen, og i den forbindelse har vi spurgt designer og stylist, Anja Camilla Alajdi, hvilke kjoler der har været mest bemærkelsesværdige gennem årene.

© Anja Camilla Alajdi

Jennifer Lawrence iført Dior (2013)

"Det her er en klassik Dior kjole – det er et skrud og i særdeleshed en klassiker. Den har så meget elegance, og jeg kan godt lide kjoler, der stadig giver plads til personlighed. Selvom det er en kæmpe kjole, så tager den ikke over. Så er den i øvrigt toppet med det helt ikoniske fald op ad trappen. Faldet i sig selv ligner en forside til et modemagasin. Alt ved kjolen er elegant og vigtigst af alt, så kommer hun til sin ret. Det er en tidløs klassiker, hvilket jeg er stor fan af."

"Sådan en kjole kræver øvelse. Den er bygget op på et korsage, så det kræver, at man retter sig op. Det er nødvendigt, at man 'sparker' kjolen frem, særligt hvis man skal svinge, eller hvis man skal op ad en trappe. Den er enormt ikonisk, fordi den kunne have været lavet i 1950’erne såvel som, at den også kan bruges om 10 år. Den er tidløs, smuk og elegant. Det er en stor kjole, men den dominerer ikke."

Halle Berry iført Elie Saab (2002)

"Her er det meget tydeligt, hvor vigtig pasformen er. Der ikke overladt noget til tilfældighederne. Den er både enormt sexet, og den smyger sig til kroppen på understøttende vis. Havde det været en anden krop, måtte den laves på en anden måde. Det er et pragteksemplar på, hvor vigtigt det er, at tilpasningen sidder lige i skabet."

"Den er ikke så tidløs som de andre. Den er på mange måder et godt billede på dens tid, med tanke på de forskellige snit. Applikationerne omkring brysterne og måden den er draperet omkring hofterne gør, at kjolen smyger sig så lækkert, at hun ligner sin egen gine. Jeg har altid syntes, at den var helt særlig, fordi den er tilskåret så flot. Jeg kan godt lide at tøj larmer, men det må ikke tage over. Personen skal altid komme først, og det gør Halle Berry her."

Penélope Cruz iført Atelier Versace (2007)

"Denne kjole fra Atalier Versace er også et skrud! Jeg er virkelig begejstret for den måde overdelen er draperet og nærmest flettet ind i sig selv på. Håndværksmæssigt er der uanede mængder tid bag sådan et design. Det er tidløst og farven komplimenterer hende på en helt fortryllende måde. Man får fornemmelsen af et historisk vingesus. Havde man ikke vist hvilket år kjolen var fra, havde man heller ikke kunnet gennemskue det ud fra billedet, hvilket jeg godt kan lide."