10 ikoniske klassikere fra Coco Chanel

Vi hylder Coco Chanel med 10 af hendes bedste og mest ikoniske designs, der stadig holder i dag

Coco Chanel
1 / 11

Coco Chanel

"The best things in life are free. The second are very expensive” – Coco Chanel.

Gabrielle Bonheur ‘Coco’ Chanel var en fransk designer, der grundlagde et af, i dag, verdens største modehuse: Chanel. Den dengang 87-årige kvinde døde 10. januar 1971, men hendes designs lever stadig længe efter hendes død.

Chanel startede som hattemager, men de ting, vi husker hende for bedst for, er måske mere en parfume og tweed-jakkesættene.

Costume hylder en af verdens mest indflydelsesrige designere med ti af hendes største, vigtigste og mest klassiske designs.

Kviltet taske
2 / 11

Kviltet taske

Coco Chanel designede 2.55 Chanel-tasken i februar 1955 – deraf navnet. Tasken er en af modeverdenens måske mest tidløse klassikere, og bliver stadig brugt ivrigt af internationale fashionistaer.

Perlehalskæder
3 / 11

Perlehalskæder

I 1924 lancerede Chanel sin første smykkekollektion. De mest genkendelige smykker var perlehalskæderne – nogle gange brudt af glas- eller krystalperler. En tidløs klassiker.

Chanel no 5
4 / 11

Chanel no 5

Parfumen Chanel no 5 var Coco Chanels første parfume og har været solgt lige siden. Parfumen er verdens bedst sælgende, og det siges, at der sælges én i minuttet på verdensplan.

Den lille sorte
5 / 11

Den lille sorte

Chanel introducerede ‘den lille sorte’ i 1926 – og den har været lige så populær siden da. Den blev designet med tanke på et enkelt snit, der var alsidig, tidløs og til at betale.

Amerikanske Vogue døbte kjolen som ‘The Ford’, ligesom Henry Ford‘s Model T-bil, der var ligeså populær, og som også kun fandtes i sort.

Kviltede ballerinaer
6 / 11

Kviltede ballerinaer

De klassiske, kviltede Chanel-ballerinaer er tidløse og enkle. De er lavet af lammeskind med en rund tå og CC-logoet broderet foran.

Sejlerbukser
7 / 11

Sejlerbukser

Chanel stjal ikke bare jakkesættene fra mændene, men også de brede og løse sejlerbukser. Hun gav kvinder mulighed for at bevæge sig rundt uden nederdele og korsetter.

Chanel-logoet
8 / 11

Chanel-logoet

Chanel-logoet blev designet i 1925 af Coco Chanel selv og har været uændret lige siden. Det blev et af de mest genkendelige symboler i modeverdenen med sit overlappende dobbelt-C.

Tweed suit
9 / 11

Tweed suit

I 1920'erne simplificerede Chanel-kjolerne og begyndte at låne elementer fra herregarderoben, og i 1950'erne og 60'erne indførte Chanel tweed-jakkesættene.

The Breton top
10 / 11

The Breton top

I 30'erne designede og bar Chanel en stribet top til sine sejlsportsbukser. Det har aldrig været ude af mode siden!

To toner
11 / 11

To toner

Chanel brugte ofte kun to toner: Sort og hvid. Hendes to-tone farveskema ses stadig i kollektionerne af Karl Lagerfeld.

Mere om Modenyheder? Få Costumes nyhedsbrev