Saks Potts og Rotate Birger Christensen hyldes af Forbes
© Rotate Birger Christensen

2 hypede danske brands hyldes af Forbes

Det amerikanske medie peger på de modebrands, som bør blive en del af din garderobe – og hele to danske navne har fundet vej til den prestigefyldte liste

Hvert år præsenterer det amerikanske finansmedie Forbes en liste over, hvilke spirende modebrands, man bør holde øje med. Denne gang har hele to danske brands fundet vej til den prestigefyldte liste: Saks Potts og Rotate Birger Christensen.

Populære pelsfrakker

Det kommer nok bag på de færreste herhjemme, at Saks Potts er et af Forbes' udvalgte brands. Saks Potts er en af dansk modes største succeshistorier i nyere tid, og deres fanskare tæller kendte ansigter som Beyoncé, Kendall Jenner og Cardi B.

Forbes skriver blandt andet, at Saks Potts skiller sig ud fra mængden med deres unikke og æstetiske univers, som kommer til udtryk i deres særprægede, æstetiske kollektioner. Derudover fremhæves mærkets Foxy-frakke, som har været med til at slå Saks Potts' navn fast internationalt, da det delvist klassiske delvist vilde design er gået hen og blevet et musthave hos modeglade kvinder.

Succesfuld kjoledebut

Rotate Birger Christensen så dagens lys under Copenhagen Fashion Week i august 2018, og er et samarbejde mellem butikken Birger Christensen og de to influencere (og tidligere Costume-ansatte) Jeanette Friis Madsen og Thora Valdimarsdóttir. Rotate fokuserer udelukkende på kjoler og ligger i et mellemprisleje, der giver flere mulighed for at være med.

Forbes roser blandt andet Rotates unikke versioner af ultrafeminine kjoler, og fremhæver mærkets pink kjole med store skuldre, samt den udsmykkede blazerkjole. Kort sagt klassiske kjoler med kant.

På samme liste optræder også bulgariske By Far, franske Jeu Illimité og streetwearmærket Krost New York.

Du kan læse hele artiklen på Forbes.com.