3 geniale bæredygtige initiativer fra Tommy Hilfiger, du ikke må misse

Se blandt andet Hilfigers nye kollektion og shop lækre, bæredygtige items.

Ligesom mange store modebrands er Tommy Hilfiger gået all in på bæredygtighed. I foråret sendte de en jeans-kollektion på gaden bestående af 100 procent genanvendt denim, og de har siden lanceret flere nye initiativer med drømmen om at leve op til sloganet: 'Wastes Nothing and Welcomes All'.

De har blandt andet haft fokus på at nytænke mulighederne for genbrug og genanvendelige materialer, og så har de forsøgt at gøre det smart og cool at shoppe grønnere. De står for eksempel bag en workshop i København, hvor du kan give dit gamle tøj et nyt look med hjælp fra professionelle skræddere – helt gratis.

Bliv klogere på tre af de geniale bæredygtige tiltag, som både forkæler din garderobe og din samvittighed, lige her.

© PVH Danmark/Tommy Hilfiger

1. Gratis workshop i København: Lad skræddere reparere dit tøj

Tommy Hilfiger afholder i oktober 2020 en bæredygtig workshop i deres butik på Østergade 26 i København – nemlig en 'Tommy Repair Shop'. Lørdag d. 31. oktober fra kl. 10.00-17.00 er det muligt at komme ind og få “repareret” aflagte eller gamle items, så de får nyt liv. Du skal bare medbringe tøjet, som for eksempel er slidt eller skal have ordnet en knap eller syning, og så står en dygtig skrædder klar til at hjælpe dig.

Det eneste, det kræver, er, at du booker tid i butikken gennem linket her. På den måde bliver der ikke samlet for mange mennesker i butikken, og skrædderen kan give dig sin fulde opmærksomhed uden at skulle fokusere på øvrige kunder. Der er dog begrænsede antal pladser, så skynd dig ind for at booke din tid. Det er helt gratis og noget, som alle kan. Alle til workshoppen får i øvrigt en lækker Tommy Hilfiger tote bag af genbrugsmaterialer.

© PVH Danmark/Tommy Hilfiger

2. Konkrete tiltag frem til 2030 i stort bæredygtighedsprogram

I august fremlagde Tommy Hilfiger bæredygtighedsprogrammet 'Make it Possible' med en lang række initiativer, som gør sig gældende frem til 2030. Mere præcist handler det om 24 mål inden for bæredygtighed og inklusivitet inden for fire store søjler – 'Circle Round' for bæredygtighed, 'Made for Life' for fokus på klimaforandringer, 'Everyone Welcome' for inklusion samt 'Opportunity for All' for ansattes muligheder.

Mere konkret betyder det, at Tommy Hilfiger løbende vil implementere tiltag, der skal gøre deres imperium grønnere. I 2030 skal 100 procent af deres bomuld komme fra bæredygtige kilder, så de kan minimere spild og sikre genanvendeligt design. Derudover skal 17 procent af deres denim til Europa og Asien være produceret under forhold, som ikke belaster klimaet.

Du kan læse alt om 'Make it Possible'-programmet lige her.

© PVH Danmark/Tommy Hilfiger

3. Bæredygtige styles i ny efterårskollektion

Tommy Hilfiger har for nyligt præsenteret en helt ny efterårskollektion, som både har fokus på bæredygtighed såvel som diversitet og inklusivitet. Modellerne i kampagnen er blandt andet valgt ud fra budskabet om mangfoldighed. Kollektionen (med navnet 'Fall 2020 Tommy Icons Collection') blev lanceret med ordene fra den ikoniske Mr. Hilfiger himself:

"We believe unity and solidarity are the only ways forward. The world is going through tremendous change, and we can make that change meaningful and positive by working together." — Tommy Hilfiger

Alle styles udkom i oktober. Du kan shoppe dem online på Tommy Hilfigers egen hjemmeside, hvor det fremgår, hvilke items er produceret bæredygtigt, eller du kan se, prøve og købe dem i butikken på Østergade i København.

Nedenfor kan du se og shoppe et udpluk af Tommy Hilfigers items.