Mmmmm.... Mint julep, mojito og Louisiana jam.

3 gode nytårsdrinks

Få inspiration til, hvad du og dine veninder kan skåle i til årets sidste fest

Årets sidste aften venter lige om hjørnet. Få inspiration til 3 drinks, som du og dine veninder kan skåle i nytårsaften.

Mint Julep

Ingredienser: 4 cl Jack Daniel’s, 2-3 mynteblade, 1 sukkerknald, danskvand, knust is

Sådan gør du: Kom de friske mynteblade og en sukkerknald i et longdrink glas. Hæld en lille smule danskvand i og knus sukker og mynte for eksempel med en træske eller morterpistel. Sukkeret skal være helt opløst, før man fylder glasset helt op med knust is og hælder Jack Daniel’s whisky over. Pynt med en myntekvist og server med et sugerør.

Mojito

Ingredienser: 2 dele Bacardi Superior, ½-1 lime, 6-8 mynteblade, 2 store tsk fintmalet hvidt sukker, danskvand, knust is

Sådan gør du: Skær limen i både, og put dem i et stort highball glas. Tilsæt sukker og ‘muddle’ det sammen med limen (at ’muddle” er mixologistens ord for at mose). Pres med andre ord al saften ud af limebådene med en ske af træ eller metal. Tilsæt myntebladene og ‘muddle’ let op i blandingen igen. Tilsæt halvdelen af den knuste is plus Bacardi Superior. Rør det hele godt, så sukker, lime og mynte blandes. Fyld op med mere knust is og danskvand.

Louisiana Jam

Ingredienser: 4 cl Southern Comfort, 2 cl citronsaft, 2 cl æblejuice, 2 tsk abrikosmarmelade, 8 mynteblade, 2 cl sukkersirup

Sådan gør du: Læg mynteblade ned i et marmeladeglas og ”muddle”/mos dem. Kom de øvrige ingredienser i glasset, og fyld det halvt op med knust is. Sæt låget på glasset og ryst det kraftigt. Skru låget af og fyld op med knust is. Til sidst pyntes med et mynteblad og en halv skive citron.