5 cool sangerinder, du skal kende

Et nyt kuld sangerinder har indtaget det internationale rampelys med kant og personlig stil. Kom på fornavn med 5 af de bedste her

1 / 5

Grimes

Trods sine blot 24 år har canadiskfødte Claire Boucher aka Grimes faktisk allerede udgivet to fuldlængde-albums. I februar udgav sangerinden, der er kendt for sin skæve psykedeliske electropop, sit tredje album Visions, som blev rost til skyerne. Et album, Grimes betegner som sin egentlige debut. Siden er hypen omkring hende kun vokset.

Grimes har udtalt til New York Times, at hun ikke ejer noget som helst designertøj. Sangerinden dyrker i stedet sin helt egen stil med det karakteristiske, korte pandehår, skiftende hårfarver (fra platinblond til sort), kohlmalede øjne og ofte blot et par shorts og en T-shirts. I sine musikvideoer kan Grimes til gengæld sagtens finde på at optræde i både blondebluser, pastelfarvede balkjoler og pailetter.

Du kan komme til koncert med Grimes i Århus d. 19. maj, hvor hun spiller til festivalen Pop Revo. Køb billetter til festivalen her.

Hør musikken her.

2 / 5

Lianne La Havas

Hun er blevet sammenlignet med sangerinder som Nina Simone, Feist og Lauryn Hill, og singlen Forget har været Ugens Uundgåelige på P3. Den 22-årige britiske sangerinde har både græske og jamaicanske ødder, men er vokset op i England. Hun har udgivet to ep'er og 9. juli er hun klar med debutalbum.

Lianne La Havas' stil svinger mellem fine skjortebluser og korte, taljerede strutkjoler og et mere casual look med T-shirts og højtalede shorts.Du kan høre sangerindens fortolkning af pop, jazz og soul i DR's Koncerthus 16. maj. Køb billet her.

Hør musikken her.

3 / 5

Soko

Hvis navnet virker mere end bekendt, så er det nok, fordi franske Soko ikke er helt ny - i hvert fald ikke i Danmark. Tilbage i 2007 blev singlen Ill Kill Her nemlig i den grad hypet herhjemme, efter den blev afspillet i radioprogrammet De Sorte Spejdere på P3. Den kom efterfølgende i rotation i radioen og blev nummer et over mest downloadede singler på den danske version af iTunes Store.

Men selvom Soko har lavet musik i flere år og har udgivet adskillige singler, var det først i februar i år, at hun udgav hun først sit debutalbum I Thought I Was an Alien med titelnummeret samt sangen First Love Never Die som de første to singler. Det skyldes blandt andet, at den franske sangerinde har brugt nogle år på sin skuespilkarriere, hvor hun har medvirket i flere franske film og tv-serier.

Det musikalske univers er drømmende, og Sokos stemme, flankeret af en fin fransk accent, er fløjlsblød, selvom sangenes temaer ofte er i den tungere ende af skalaen.

Sangerinden med det borgerlige navn Stéphanie Sokolinski er lige dele feminin fransk og ultrarå og mikser gerne læderjakker og statementssmykker med gulvlange vintagekjoler og sjove hatte. Eller som her klædt i Chloé til Paris Fashion Week.

Hør Soko her.

4 / 5

Samantha Urbani / Friends

Er du til dansabel retropop, eller vil du bare komme i godt humør i en fart, så hold øje med Brooklyn-bandet Friends med karismatiske Samantha Urbani i front.

Den stilfulde sangerinde dyrker et cool vintagelook, som hun kan finde rig inspiration til i den lige så cool Brooklyn-bydel, Bushwich, hvor kvintetten har base.

Bandets længe ventede debutplade Manifest! er sat til at udkomme til juni, men du kan høre dem på Vega i København allerede 1. maj. Køb billetter her.

Hør musikken her.

5 / 5

Charli XCX

Den 19-årige Charlotte Aitchison udgav sine første to singler allerede i 2008 og i 2011 fulgte singlerne Stay Away og Nuclear Seasons. Til maj er hun klar med sin debut-EP.

Genren er tung, 1980'er- og goth-inspireret pop, og sangerinden er blevet sammenlignet med blandt andre Lykke Li, M.I.A. og Lady Sovereign. Selv fremhæver den britiske sangerinde desuden Björk, Austra og Spice Girls som nogle af inspirationskilderne.

Hendes stil er trashy grungeinspireret med hullede strømpebukser, tunge 1990'er-støvler og skødesløst hår som her ved London Fashion Week i foråret.

Hør Charli XCX her.

Mere om Modenyheder? Få Costumes nyhedsbrev