Belsac x Kopenhagen Fur

Det danske accessorymærke, Belsac, introducerer denne sæson en kollektion skabt i samarbejde med det legendariske pelshus, Kopenhagen Fur

Pels er et stort hit på sæsonens catwalk, og i Costume har vi også udråbt tendensen til at være en af sæsonens ti største. Lige fra Balenciagas sweatshirts og Fendis stola til Carvens vamsede pelsfrakke og Pradas farverige shearling coat. Pels er hot, hvad enten du er til den ægte vare eller fake fur. Det er derfor heller ikke underligt, at et stort accessorymærke som Belsac ønsker at samarbejde med Kopenhagen Fur netop nu.

Kollektionen forener begge brands' signaturer og består af en serie af styles i pels, primært mink og sæl, sammensat med italiensk skind. Sælskind er en pelstype, der på det seneste er kommet meget i fokus på grund af EU-forbudet mod import af sælskind. Men nu er sælpels dog tilbage i stor stil, da den betegnes som den mest bæredygtige, idet dyrene lever i det fri i Grønland.

En designoplevelse

“Designmæssigt har det været spændende at udvikle modeller, der matcher Belsacs designmæssige skarpe identitet og samtidig udforske kontraster i forhold til materialer og snit. Grafiske linjer møder organiske former og effekter. Pels møder læder og metal. Derved udforskes pelsmaterialernes anvendelighed og stilmæssige spændevidde,” fortæller Kreativ Direktør for Belsac, Camilla Dalagar om samarbejdet.

Camilla fortæller også, hvor stolt hun er over kollektionen: “Det har været utrolig inspirerende og givtigt for mig, som designer, at få lov til at træde ind i dette fantastiske pelsunivers. Jeg nærer en ubeskrivelig stor respekt for den ekspertise, som håndværkere og bundtmagere hos Kopenhgen Fur besidder. Alt i alt er vi meget stolte af resultatet, som vi føler til fulde rammer både tidsånden og samtidig viser en innovativ og meget eksklusiv side af Belsac.”