Dagbog fra modeugen i New York - del 2

Costumes chefredaktør, Rikke Agnete Dam, har festet med Alexa Chung og set blandt andre Marc Jacobs og Mulberrys shows

Costumes chefredaktør, Rikke Agnete Dam, skriver dagbog fra modeugen i New York. Hun har blandt andet været til Marc Jacobs show og festet med Alexa Chung. Læs anden del af hendes dagbog på de næste sider. Har...
1 / 26

Costumes chefredaktør, Rikke Agnete Dam, skriver dagbog fra modeugen i New York. Hun har blandt andet været til Marc Jacobs show og festet med Alexa Chung. Læs anden del af hendes dagbog på de næste sider. Har...

MANDAGDiesels luksus
2 / 26

MANDAGDiesels luksus

Det er mandag, det er modeuge, og det er New York. Her præsenterer Diesels luksuslinje, Diesel Black Gold, for anden gang en kollektion af deres nye chefdesigner, Sofia Kokosolaki. Og denne gang har den græskfødte designer virkelig sat sit præg på Diesel Black Gold. Mens stilen sidste sæson stadig var domineret af masser af denim, har Sophia Kokosalaki - som hun da også sagde, at hun ville i et tidligere interview med Costume (læs det her) - tilført sine karakteristiske draperinger og langt flere kjoler: Flagrende, med lædercorsage, korte og helt gulvlange.

Pr-agenten
3 / 26

Pr-agenten

Sofia Viholt fra Diesel tog imod os ved indgangen til Diesel Black Gold-showet.

Favoritlook fra Diesel Black Gold
4 / 26

Favoritlook fra Diesel Black Gold

En hvid kjole i forskellige længder er en af de bedste af de mange kjoler, og den lyser op mellem de ellers brunlige og gyldne nuancer, der præger Diesel Black Golds kollektion.

Reality-stjerne
5 / 26

Reality-stjerne

Den altid velklædte Olivia Palermo i metallic vest og nederdel.

Marc Jacobs gør intet halvt
6 / 26

Marc Jacobs gør intet halvt

Efter Marc Jacobs for snart mange år siden afholdt et show med to timers forsinkelse (det var trods alt for meget for modebranchen, der ellers gerne venter op til 45 minutter på showstart), har han gjort en dyd ud af at starte til tiden. Eller i hvert fald kun 10 minutter over. Og også i år. Hans kollektion denne gang handler især om én ting: farver. Den røde, der er set i flere nuancer under New York-modeugen og her er smuk og mørk, orange, brændte nuancer, hindbærfarvet, lavendel, lilla... og kun sort på tre-fire looks. Marc Jacobs gør aldrig noget halvt. Og det er blandt andet det, der gør, at hans show er det mest interessante at se.

1970'er-look
7 / 26

1970'er-look

Mens 1950'erne denne sæson er årtiet (det viser sig ved nederdele med vidde, lange handsker, røde læber) hos mange designere, kalder Marc Jacobs med sin forår/sommer-kollektion 1970'erne frem igen. Med flagrende maxikjoler, bredskyggede hatte og blomster i håret. Forfriskende.

It-girl
8 / 26

It-girl

Alexa Chung til Marc Jacobs show.

Middag med Diesel
9 / 26

Middag med Diesel

Hver sæson inviterer Diesel den danske presse, der er i New York under modeugen, til middag. Denne gang på den japanske restaurant, Matsuri. Menuen er super overdådig med sashimi, sushi, tempura og black cod.

TIRSDAGVera Wang
10 / 26

TIRSDAGVera Wang

Vera Wang er mest kendt for at designe smukke brudekjoler til celebrities som Uma Thurman og klæde skuespillerinder som Renée Zellweger og Sharon Stone på til filmpremierer. Og man forstår hvorfor. Den tidligere Vogue-moderedaktør har kreeret en meget elegant og sofistikeret forår/sommerkollektion med draperede silkenederdele tilsat skjortebluser og kjoler med dybe rygge.

Freja, Freja, Freja...
11 / 26

Freja, Freja, Freja...

Danske Freja Beha går næsten alle de store shows i New York og er også på podiet hos Vera Wang. Her er hun i en grøn kjole med slæb, der vises i flere nuancer, blandt andet lyserød.

Frontrow
12 / 26

Frontrow

Tennisspilleren Serena Williams og amerikansk Vogues chefredaktør, Anne Wintour, på første række til Vera Wang.

Sødmefyldt univers
13 / 26

Sødmefyldt univers

En af modeugens mest gennemførte oplevelser er hos Mulberry. På toppen af hotellet Soho House holder det britiske modehus show ved swimmingpoolen, hvor store papirblomster flyder rundt på vandoverfladen, og stilen er dukkehus-feminin ned til mindste detalje.

Søde sager
14 / 26

Søde sager

Hindbærsodavand og kage serveret i lille æske med samme mønster som et par af kjolerne på catwalken.

Kaninen i tasken
15 / 26

Kaninen i tasken

Under hver modeuge laver Mulberry en ny stofpose, der lynhurtigt ses på armen på fashionistaer i branchen. Sidste sæson var printet leopard - denne gang er en nuttet kanin på vej op af en Alexa-taske.

Mulberry på taget
16 / 26

Mulberry på taget

Inden showet når jeg at sludre lidt med Rikke fra Eurowoman (til venstre). Mit outfit i dag er: top fra Chloé, armbånd fra Georg Jensen og jeans fra Balenciaga.

Rødhårede modeller
17 / 26

Rødhårede modeller

Alle modellerne hos Mulberry er iført glamourøse røde parykker med pandehår og præsenterer en meget feminin kollektion med girly detaljer som sløjfer, gyldne knapper og blomster, der er syet ind i nederdele og på kjoler. Der er pastelfarvede spadseredragter, højtaljede bukser med bælte i taljen, korte jakker i firkantede snit, pastelfarvede mønstre, plateausko med træskohæle, et par kropsnære Mad Men-inspirerede kjoler - og særligt en stærk blå kjole med smalt blåt bælte i taljen er fantastisk smuk og med en super fin, lidt flettet udskæring, der går igen flere steder i kollektionen. Og for første gang tager tøj-kollektionen hos Mulberry faktisk næsten opmærksomheden fra taskerne. Wauw.

Dukke-univers
18 / 26

Dukke-univers

Invitationen til Mulberrys show var en papdukke - og under showet er en flok af dukker i oversize endnu en detalje, der gør Mulberry-oplevelsen gennemført legende og feminin.

Alexa Chung
19 / 26

Alexa Chung

Alexa Chung, som har lagt navn til en af Mulberrys ny-klassiskere, sad også på taget af Soho House. Og selvom den unge tv-værtinde er blevet temmelig tynd på det sidste, holdt hun sig ikke tilbage fra at spise Mulberry-kagen.

Olivia Palermo
20 / 26

Olivia Palermo

Ingen modebegivenhed uden reality-stjernen Olivia Palermo.

Veninder
21 / 26

Veninder

Skuespillerinden Alexa Bledel (som du måske kender fra tv-serien Gilmore Girls) og stilikonet og modellen Dree Hemingway.

Den lille sorte
22 / 26

Den lille sorte

25-årige Kelly Osbourne var også med til Mulberrys fest.

Smykkedesigneren
23 / 26

Smykkedesigneren

38-årige Jade Jagger med masser af fingerringe og en lille jakke til Mulberrys fest.

Florence Welch
24 / 26

Florence Welch

Sangerinden fra Florence and the Machine i en vintage-inspireret kjole til Mulberrys fest.

Fashionistaer
25 / 26

Fashionistaer

To fine fashionistaer til Mulberrys event i lækre lyse farver.

Marc by Marc Jacobs
26 / 26

Marc by Marc Jacobs

Marc Jacobs' underlinje er helt klart lillesøsteren til hovedlinjen, Marc Jacobs. Den søde og glade lillesøster. Og forår/sommerkollektionen 2011 er ingen undtagelse. Her er masser af farver som rød og blå, stribede kjoler og bluser, og modellernes hår var gjort kæmpestort med små bitte krusede krøller.

Kan du heller ikke få nok fra modeugen i New York? Så følg med på Costume.dk, hvor vi jævnligt opdaterer dig på trends, fester og frontrow fra modeugen.

Har du set den første del af dagbogen fra modeugen i New York? Du kan se den lige her.

Mere om Modenyheder? Få Costumes nyhedsbrev