25-årige Dennis Lyngsø har vundet et praktikophold hos Bruuns Bazaar.

Dansk designs nye talent deler sin dagbog med dig

Dennis Lyngsø, der både har vundet Triumph Inspiration Award og Den Gyldne Pelsnål i år, er i praktik hos Bruuns Bazaar. Se hans dagbog fra praktikopholdet

2010 har været designstuderende Dennis Lyngsøs år. I foråret vandt han den danske udgave af designkonkurrencen Triumph Inspiration Award, og i efteråret vandt han Den Gyldne Pelsnål, hvor en del af præmien var en uges praktikophold hos Bruuns Bazaar. Se Dennis Lyngsøs dagbog fra praktikopholdet herunder.

I løbet af det seneste halve år er der sket utrolig mange spændende ting i mit liv. Ikke mindst modtagelsen af Den Gyldne Pelsnål, som gav mig adgang til en praktikplads ved den danske mode-mastodont Bruuns Bazaar. Noget som jeg har glædet mig meget til.

Mandag 6. december blev jeg budt velkommen hos Bruuns Bazaar af kreativ direktør Bjørn Bruun. Han lavede tilmed en dejlig kop kaffe til mig som en god start på en mandag morgen. Tak for kaffe, Bjørn.

En gammel bank danner arbejdsrum for hovederne bag Bruuns Bazaar.

En gammel bank danner arbejdsrum for hovederne bag Bruuns Bazaar. Jeg startede mit praktikophold med en hurtig rundvisning i den tidligere bank. Guldmalede søjler gennem et af lokalerne skaber en unik stemning. Det er som om, at banken stadig spøger dér og hvisker om penge i mit øre. Selvom deres tilgang til design er meget anderledes end min egen, er Bruuns Bazaar en velfungerende virksomhed, som jeg kan lære utrolig meget af.

25-årige Dennis Lyngsø har vundet et praktikophold hos Bruuns Bazaar.

Selvom mange af mine opgaver bliver løst bag en computerskærm, er der nogle gange behov for at definere et artwork eller en style i fysisk form. Bruuns Bazaar har en systue med industri-maskiner, der vækker nostalgiske minder om de vågne nætter, jeg har tilbragt i modens navn.

Jeg synes, det er fedt at se, at Bruuns Bazaar stadig har maskiner stående, selvom de bruger udenlandske leverandører.
"Det minder én om tøjets oprindelse," sagde en af designerne.

En uge blev til en måned

Bruuns Bazaars Bjørn Bruun.

Anden dag hos Bruuns Bazaar lavede jeg en aftale med Bjørn Bruun om at forlænge praktikopholdet og blive der en måned i stedet for blot en uge, som prisen ellers havde givet adgang til. Jeg håber, at dette vil give mig et endnu større indblik i Bruuns Bazaars tilgang til design og produktion. Bjørn er en utrolig inspirerende direktør at være i nærheden af. Han er overalt i huset på kryds af mærkerne, og man mærker tydeligt hans engagement. Sådan en direktør vil jeg også være på mit eget mærke, når den tid kommer.

Dennis Lyngsø tegner perlebroderier på computeren.

Det er lange dage foran skærmen, hvor jeg nu sidder og tegner nogle perlebroderier. Jeg arbejder normalt meget med drapering og opsyning af prøver efter prøver. Virkeligheden er en anden hos Bruuns Bazaar, hvor det skal gå virkelig stærkt. De har fire kollektioner årligt, fordelt på to mærker - med både herre- og damelinje (det vil sige 16 kollektioner årligt). Det kræver en sindsyg god struktur og kvalitetsstyrring at skabe noget godt med det tempo - og dét gør Bruuns Bazaar.
I min designprocess bruger jeg utrolig meget betænkningstid til overvejelser i starten af processen. Jeg håber, at jeg i fremtiden kan bevare min egen æstetik samtidig med at kunne tilegne mig noget af Bruuns Bazaars struktur. Jeg tror, at det er den struktur, der har givet virksomheden sin success. Jeg vil gerne være millionær, inden jeg bliver 30, men jeg tror måske, at det vil komme til at kræve en sans for forretning. :)