© Maikel Tawadros

Dansk mærke lukker

Efter ti sæsoner takker Maikel Tawadros af for denne gang. Det har ikke været en nem beslutning, men en nødvendig konsekvens

Maikel Tawadros har de seneste ti sæsoner præsteret rå design, som har vundet mange modeglade pigers hjerter.

Men nu er det slut. AW17 er sidste sæson for Maikel Tawadros, der efter fem år i modebranchen har besluttet sig for at takke af.

Ifølge designeren har det ikke været en nem beslutning, men en nødvendig konsekvens, da Maikel Tawadros har været udfordret af en lang række problematikker, såsom butikker, der ikke betaler:

“Som et mindre dansk brand er man ekstremt afhængig af de aftaler man indgår. Når disse ikke bliver vedligeholdt, har det en stor økonomisk konsekvens – det betyder, at det forekastede salg udebliver, hvor produktionen stadig skal betales. Det er et problem, da de aftaler er vitale for overlevelse. Som branche har vi forudsætninger for at stå stærkere sammen, så det vil jeg gerne opfordre til,” udtaler designeren om sin beslutning.

Maikel Tawadros afslutter med at sende en tak til dem, der har været med til at bære mærket fremad:

“Jeg er stolt over de ti sæsoner – hver og én – og mit bidrag til den danske modehistorie. Og et kæmpe tak til de rigtig mange mennesker, der har været der, støttet mig og troet på mig gennem de fem år. Det tager jeg med mig videre.”