Trine Wackerhaus.

Danske designere: Sådan bliver vores show

Psst... Designerne løfter sløret for, hvordan forårs- og sommermoden 2011 bliver, og hvad vi kan forvente os af deres shows under den kommende modeuge

Wackerhaus

Onsdag 11. august bliver Copenhagen Fashion Week skudt i gang. Der er heldigvis ikke længe til, men har du som Costume-redaktionen svært ved at vente så længe, har de danske designere heldigvis været så søde at løfte sløret for, hvad vi kan forvente af deres forårs- og sommerkollektioner 2011. Se med her:

Trine Wackerhaus, Wackerhaus

Hvad kan vi forvente af forårs- og sommerkollektionen?
Det er en skarp og smukt komponeret kollektion, som rummer både optimisme, skønhed og ondskab. Jeg elsker modsætninger, og denne kombi er virkelig vellykket. Det er faktisk sjældent, at jeg stadig er så tilfreds med en kollektion på nuværende tidspunkt - normalt bliver man altså lidt lunken efter at have arbejdet med den et halvt års tid - men jeg er stadig helt forelsket i denne.

Hvordan bliver showet?
Kort og præcist!

Wackerhaus holder show fredag 13. august på Gallery-scenen ved Forum.

Stine Goya

Stine Goya

Stine Goya

Hvad kan vi forvente af forårs- og sommerkollektionen?
Kollektionens feminine og udforskende silhuetter møder legende farvespil og ekspressive prints.

Hvordan bliver showet?
Det bliver et eventyrligt univers, der i en helhed med de smukke omgivelser skaber en malerisk verden, som hengiver sig til eksistensnydelse i en overflod af farver, skønhed og drømme. Den smukke scenografi bliver skabt af Oliver Gustav, og den signalerer en ophøjet æstetik og tilføjer et romantisk islæt, iscenesætter kollektionen og bibringer den eventyrlige atmosfære.
Stine Goya holder show torsdag 12. august i Harsdoffs Hus.

Spon Diogo

Mia Lisa Spon og Rui Andersen Rodrigues Diogo, Spon Diogo

Hvad kan vi forvente af forårs- og sommerkollektionen?
Kollektionen kalder vi ”Displacement”. Man kan forvente en anderledes sommer - vi har denne sæson arbejdet med en opbygget og layered sommer. Et look man normalt forbinder med vintersæsonen, dog med ekstremt crisp, lette og delikate materialer. Farverner er holdt i den minimale ånd, med enkelte futuristiske strejf.

Hvordan bliver showet?
Vi forsøger altid, i så høj grad vi kan, at skabe intimimtet med publikum. Showet er en forlængelse af vores initielle tanker om kollektionen, så showet vil have en del ”Displaced”-elementer. Lyd og billede (tøj, hår og makeup) taler alle om de den samme forskydning, men på meget forskellig vis.

Spon Diogo holder show onsdag 11. august på Gallery ved Forum.

Noir

Peter Ingwersen, Noir

Hvad kan vi forvente af Spring/Summer 2011?
Noir viser en skulpturel hyldest til den nye kvindelighed i bæredygtigt design.

Hvordan bliver showet?
Noir-showet bliver en meget pudret affære og bærer den franske titel Poudre Noire. Noir holder show torsdag 12. august klokken 23 på Nimb.

Henrik Vibskov

Maja Brix, designer af kvindedelen af Henrik Vibskovs efterår/vinter-kollektion

Hvad kan vi forvente af forårs- og sommerkollektionen?
Den flok vi klæder til foråret næste år er stærke dog ydmyg overlevere. De besidder en ugennemtrængelig fremadrettethed og positivitet. Vi svøber dem i tætte som voluminøse gevandter og slynger nødfløjter, reb og kikkerter om dem - alt sammen grej, som vil gøre deres vej forhindringsfri. Man vil møde en strøm af associationer til micro-organismer, militær, stamme æstetik, og fritidsudstyr.

Hvordan bliver showet?
Vi beskriver en verden, hvor der er hændt noget dramatisk dog uvist - en post-apocalyptisk atmosfære. Den gennemgående stemning er mørk, men der spreder sig en optimisme, som voksende celler af nyt liv.

Henrik Vibskov holder show fredag 13. august. Location er indtil videre hemmelig.

Bllack Noir

Peter Ingwersen, Bllack Noir

Hvad kan vi forvente af Spring/Summer 2011?
Bllack Noir viser en futuristisk rock-kollektion.

Hvordan bliver showet?
Bllack Noir-showet er selvfølgelig på Zen med et par rock-stars som modeller samt live act fra Electric Lady Lab.

Bllack Noir holder show onsdag 11. august klokken 22 på Zen.

Vilsbøl de Arce

Pia Perez de Arce og Prisca Vilsbøl, Vilsbøl de Arce

Hvad kan vi forvente af forårs- og sommerkollektionen?

Efterårs- og vinter-kollektionen er inspireret af kroppens anatomi, så det er vores fortolkninger af blandt andet sener og muskler iform af vatterede bodystockinger og laserskåret læder. Forårs- og sommerkollektionen, Anatomi part 2, er fortsættelsen af anatomi fra efterårs- og vinterkollektionen 2010.

Hvordan bliver showet?
Vi arbejder med Huden både som en metafor: lag på lag, beskyttelse, membran-og huden på en mere håndgribelig vis med ar, prægninger og flækker i naturlige materialer som kernelæder, silke og hør. Farverne holdes i organiske nuancer.

Vilsbøl de Arce holder show torsdag 12. august på Gallery ved Forum.

Rützou

Susanne Rützou, Rützou

Hvad kan vi forvente af forår- og sommerkollektionen?
En eklektisk, sensuel kollektion, først og fremmest. Jeg har været meget inspireret af Egon Schiele og hans kvindefigurer, som udstråler en skødesløshed midt i det næsten erotiske.

Hvordan bliver showet?
Smukt, lysende og delikat. Ligesom kollektionen. Et univers af guld og nude...

Rützou holder show onsdag 11. august på Rådhuset.

Bruuns Bazaar

Bruuns Bazaar og Bzr, Bjørn Bruun

Hvad kan vi forvente af kollektionen?
En meget feminin og urban cool kollektion i smukke farver.

Hvordan bliver showet?
Bruuns Bazaar-showet bliver et stilsikkert show, som vi iscenesætter i egne rammer i vores smukke gamle gård i København. Vi laver i år et mindre show, men live-streamer begge shows på vores 2 nylancerede websites - På Bzr.dk og Bruunsbazaar.com kan alle se dem live.