Susanne Rützou og andre danske designere fortæller om deres shows og deres efterår/vinter 2011-kollektion.

Danske designere: Sådan bliver vores show

Psst... Designerne løfter sløret for, hvordan efterårs- og vintermoden 2011 bliver, og hvad vi kan forvente os af deres shows under den kommende modeuge

Rützou

Onsdag 2. februar bliver Copenhagen Fashion Week skudt i gang. Der er heldigvis ikke længe til, men har du som Costume-redaktionen svært ved at vente så længe, har de danske designere været så søde at løfte sløret for, hvad vi kan forvente af deres efterår- og vinterkollektioner 2011. Se med her: Rützou

Hvad kan vi forvente af efterår/vinter 2011-kollektionen?
"Jeg har arbejdet under arbejdstitlen cyber vintage, og resultatet er blevet en feminin og nutidig kollektion med sensuelle og excentriske undertoner. Inspirationen er et clash mellem 1930'ernes Berlin, i særdeleshed kunstneren Otto Dix's dekadente og forvrængede kvindeskildringer og fascinationen af brynjer og rustninger, som imidlertid endte mere fordøjeligt med referencer fra insekternes verden. Biller og natsværmere har leveret inspiration til blandt andet materialer, farver og motiver i prints.”

Hvordan bliver showet?
"Forhåbentlig forførende," siger Susanne Rützou.

Rützou holder show onsdag 2. februar klokken 20 på Københavns Rådhus.

Spon Diogo

Spon Diogo

Hvad kan vi forvente af efterår/vinter 2011-kollektionen?
”Indhyllet, kvindelig, varm, mørk, selv-referentiel. Vi arbejder med en del nye materialer og klassiske metoder, som tages op igen.”

Hvordan bliver showet?
”Vi arbejder denne sæson mere intuitivt end i tidligere kollektioner. Man kan forvente at se en anden side fra Spon Diogo - en mere feminin side. Showet bliver dunkelt, sexet og lidt farligt,” siger Mia Lisa Spon og Rui Andersen Rodrigues Diogo.

Spon Diogo holder show torsdag 3. februar klokken 14 på Københavns Rådhus.

Baum und Pferdgarten

Baum und Pferdgarten

Hvad kan vi forvente af efterår/vinter 2011-kollektionen?
”Baum und Pferdgartens efterårskollektion 2011 er karakteriseret ved mødet mellem vild natur og den moderne verden. Der er et særligt fokus på eksklusive materialer og iøjefaldende print. Et af de mest karakteristiske print i kollektion er en surrealistisk illustration, halv fugl, halv menneske, lavet af det danske design firma All The Way To Paris. Pels er meget vigtigt i denne kollektion. Vi har udviklet en variation af pels i samarbejde med Saga Furs. Resultatet er en fjerlet og luftig variation af rævepels, som er brugt på frontstykket af en elegant uldfrakke. Curly-lamb og teddy-bear er brugt i uventede kombinationer med kraftige metal-lynlåse eller skinnende sort nylon. Bouclégarn er strikket, så det ligner rulam og er anvendt til kraver og strikhuer. De vigtigste elementer i kollektionen er uld, second-skin-jersey og forskellige variationer af silke - vasket, printet eller applikeret med håndlavet blonde.”

Hvordan bliver showet?
”Vores efterårskollektion 2011 er inspireret af fuglens prægtige fjerdragt, og stemningen er optimistisk og meget poetisk - det vil helt sikkert være meget tydeligt til showet,” siger Rikke Baumgarten og Helle Hestehave.

Baum und Pferdgarten holder show torsdag 3. februar klokken 21 på Københavns Rådhus.

Barbara i Gongini

Barbara í Gongini

Hvad kan vi forvente af efterår/vinter 2011-kollektionen?
”Vores Black Line er vores avantgarde-basislinje. Den er androgyn og meget brugervenlig. Den adskiller sig dog fra andre basislinjer ved, at den er lavet i meget lækre metervarer og har en masse spændende detaljer. Hovedlinjen er vores high end-linje. Den er eksperimenterende og legende og er skabt ud fra nogle sjove principper, som vi har defineret. Materialer og silhuetter er særlige, og der indgår pels, skind, silke og bæredygtigt bomuld.”

Hvordan bliver showet?
”Showet bliver legende med nogle eksperimentelle islæt. Vi har en skuespiller, en musiker, en film og en operasanger med. Og så har vi vores vilde makeup-tema, som Tina Kristoffersen står i spidsen for,” siger designer Barbara í Gongini.

Barbara í Gongini holder show 3. februar klokken 22 på Det Kongelige Danske Musikkonservatoriums koncertsal.

Karen by Simonsen

Karen by Simonsen

Hvad kan vi forvente af efterår/vinter 2011-kollektionen?
"Kollektionen byder på rene linier, smukke enkle draperinger og innovative materialer behandlet med nye teknologiske metoder. Ord som “at ease”, “soft wear” og “fabric luxury” er enegyldige i denne sæson. Bløde og brændte jordfarver blandet med skæve blå og elfenbensnuancer. Der er masser af digitale prints og skulpturelle faconer skabt af stive materialer. Silhuetterne er slanke, og designdetaljerne fremhæves på skulder eller ærmer. Længderne er superkorte eller 1960’er-lange. Overtøjet er figursyet i kraftig vævet italiensk uld, og strikken er tredimensionel med smykkekæder, der udgør nye former for broderi”

Hvordan bliver showet?
"Denne gang har jeg valgt at lave et mere elitært show, som fortæller min historie bag kollektionen lidt mere i dybden. En fusion af: “Before human tread earth and the future of the digital world” og “to know the past is to know the future”. Der vil indgå flere elementer i showet, som ikke nødvendigvis er modeller eller tøj,” siger Karen Simonsen.

Karen by Simonsen holder show onsdag 2. februar klokken 21 på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

Wackerhaus

Wackerhaus

Hvad kan vi forvente af efterår/vinter 2011-kollektionen?
Wonders in Winterland hedder kollektionen. Lækre og sexede kjoler og skarpe jakkesæt med detaljer i bedste Wackerhaus stil. Tøj man har lyst til at tage på hver dag. Smukke farver og bløde materialer, der leder tankerne hen på et støvet vintereventyr."

Hvordan bliver showet?
"Sejt, minimalistisk og eventyrligt” siger Trine Wackerhausen.

Wackerhaus holder show fredag 4. februar klokken 14 på Nimb.

Margit Brandt

Margit Brandt

Foto: Scanpix**Hvad kan vi forvente af efterår/vinter 2011-kollektionen?
"En super feminin, sofistikeret og sexet kollektion, hvor man leger med kønsrollerne inspireret af dandystilen. Gulvlange kjoler, nålestribet tailoring med herrebukser, blazere, veste og pencilskirts, skind, ruskind og pels samt masser flæser, ultra feminine toppe og kjoler stylet med chunky knit, velour, fløjl og boucle for et blødere og mere laidback look. Accessories som hatte, smykker og bløde skindhandsker fuldender looket på bedste vis. Kontrasten mellem det feminine/maskuline og det casual/avantgarde er vigtig for kollektionens helhed, og er det, der gør det individuelt stylede sæt interessant, frækt og brugbart. Yves Saint Laurent, som opfandt smokingen til kvinder i 1966 og ofte var inspireret af herretøj, har været en stor inspiration til denne kollektions mere avantgarde styles, hvor ikoner som Katharine Hepburn og Marlene Dietrich har inspireret til den blødere og mere casual del."

Hvordan bliver showet?
"En smagfuld og fristende visuel oplevelse, hvor omgivelser, tøj og musik går op i en højere enhed og forhåbenlig efterlader gæsterne inspirerede og fulde af forventninger til næste sæson,” siger Julie Brandt Dam.

Margit Brandt holder show torsdag 3. februar klokken 15 på Copenhagen Jazzhouse.

Munthe plus Simonsen

Munthe plus Simonsen

Foto: Scanpix**Hvad kan vi forvente af efterår/vinter 2011-kollektionen?
"Det er en smuk og helstøbt kollektion med et væld af støvede farver og masser af mat guld. Der er delikate blonder og fine broderinger sat sammen med masser af grov strik og blød rulam. Looket er skødesløst, kunstnerisk og råt."

Hvordan bliver showet?
Det bliver et meget fint og intimt show på Nimb. Musikken bliver meget andeledes og får en fremtrædende rolle. Jeg vil gerne vise mine gæster kollektionen, men også gerne give en oplevelse af showtime og eksklusivitet,” siger Naja Munthe.

Munthe plus Simonsen holder show torsdag 3. februar klokken 19 på Nimb.

By Malene Birger

By Malene Birger

Hvad kan vi forvente af efterår/vinter 2011-kollektionen?
”I min efterår/vinter 2011-kollektion bryder kvinden ind i mandens garderobe. Med en elegant selvtillid mikser hun et blødt feminint look med detaljer fra herregarderoben - for eksempel klassiske skræddersyede jakkesæt med feminine bluser. Looket er stramt, poleret og chikt, og fraverne er hvid, camel, brun og grå,” siger Malene Birger.

By Malene Birger holder show fredag 4. februar klokken 20 på Charlottenborg.