Charlotte Eskildsen/Designers Remix Collection.

Danske designere: Sådan bliver vores shows

Designers Remix Collection, Rützou, Spon Diogo, Wackerhaus, Noir, Bruuns Bazaar og Bibi Ghost fortæller om deres shows og vinterkollektioner 2010

Der er heldigvis ikke længe til, den danske modeuge brager løs onsdag 10. februar. Men det kan alligevel være svært at vente helt så længe, så derfor har vi fået en række danske designere til at afsløre, hvordan deres shows samt efterårs- og vinterkollektion 2010 bliver. Se med her:

Charlotte Eskildsen/Designers Remix Collection.

Charlotte Eskildsen, Designers Remix Collection
Hvordan vil du beskrive din efterårs- og vinterkollektion?
"Kollektionen hedder Forever After og er inspireret af vampyr-universet. Jeg har stor fokus på silhuetter, da jeg altid har en meget arkitektonisk vinkel på designet. Vampyr-inspirationen ses i de meget sexede kjoler samt de skarpe skuldre. Boyfriend-looket er også stadig enormt vigtigt, hvor mænd og kvinder nærmest deler garderobe. Jeg tror meget på det bøde komfortable hverdagsudtryk, som stadig er cool og sexet med skinny jeans og skønt håndstrik. Alt print er håndlavet, og alt tailoring produceret i Europa. Jeg køber mine materialer i Italien for at opnå et dyrt udtryk - jeg synes, det er super vigtigt i år, at man gemmer det, man køber. Tiden er til kvalitet."

Hvordan bliver showet?
Sexet, lidt uhyggeligt og pisseflot, håber jeg. Axelborg danner rammerne for min vampyrhistorie - og den gamle cigarkasse-agtige bank er en perfekt location til de gode og de onde meget smukke modeller. Mike Sheridan har lavet musikken specielt til mit show. Jeg viser rigtig meget fra min Signature-kollektion på showet - så vi kommer til at se en masse avantgarde evening, og det er jo altid skønt," siger Charlotte Eskildsen.
Designers Remix Collection holder show torsdag 11. februar klokken 20 i Axelborg.

Bibi Vogelia Gadix/Bibi Ghost.

Bibi Vogelia Gadix Lowe, Bibi Ghost
Hvordan vil du beskrive din efterårs- og vinterkollektion?
"Min kollektion, der hedder After Tea, indeholder flere stramme styles end normalt. Den er nok lidt mere sexet end normalt. Og lidt mere efterfest-stemning - du ved dér, hvor man startede med et tip top stylet sæt, som sidst på aftenen sidder lidt skævt og lugter lidt af røg. Men det betyder ikke noget, for det var en god fest. Når det er sagt, så er der altid to sider af en Bibi Ghost-kollektion, så min kollektion byder også på klassikere i støvede sorte og karamel-farver." Hvordan bliver showet?
"Kom og kig - alle er velkomne. Få billetter kan købes til pre-opening af Diana Brinks-butikken, Vs. Diana Brinks, Peder Hvitfeldts Stræde 6, København K. Der er pre-opening under Copenhagen Fashion Week onsdag 10. februar til lørdag 13. februar klokken 12 til 17. Mit show er ikke kun et show - det er også en fest fra klokken 21 til klokken 4 lørdag aften og nat," siger Bibi Vogelia Gadix Lowe.
Bibi Ghost holder show lørdag 13. februar klokken 21 i Pumpehuset.

Susanne Rützou/Rützou.

Susanne Rützou, Rützou
Hvordan vil du beskrive din efterårs- og vinterkollektion?
"Rützou er et eklektisk sam-og modspil mellem industriel stramhed og bløde forfinede og sensuelle betoninger. Smygende og tilsyneladende skødesløse former i luksuriøse, draperede materialer er sat sammen med funktionelle og rå detaljer."

Hvordan bliver showet?
"Showet bliver konceptuelt med en gennemgående sensuel overtone. Vi går efter en intim og lettere excentrisk stemning," siger Susanne Rützou.
Rützou holder show onsdag 10. februar klokken 20 på Rådhuset.

Bjørn Bruun/Bruuns Bazaar.

Bjørn Bruun, Bruuns Bazaar
Hvordan vil du beskrive efterårs- og vinterkollektionen?
"Med et nostalgisk tilbageblik til 1940’erne har vi skabt en elegant og feminin efterårs- og vinterkollektion. Vi har arbejdet meget med formerne og skabt nogle smukke, draperede jerseykjoler, bluser og toppe. Korte taljerede jakker med stramme nederdele til under knæet er med til at underbygge kollektionens 1940’er-inspiration og samtidig skabe en kontrast til det bløde og feminine look."

Hvordan bliver showet?
"Det bliver et meget smukt show. Vi skaber et hvidt univers og et show, som skal ramme folk i hjertet," siger Bjørn Bruun.
Bruuns Bazaar holder show torsdag 11. februar klokken 17 på Rådhuset.

Peter Ingwersen/Noir.

Peter Ingwersen, Noir
Hvordan vil du beskrive efterårs- og vinterkollektionen?
"Noirs kollektion er inspireret af dekadence. Dekadence er lige nu et must, da vi har behov for at forkæle os selv midt i disse krisetider. Budskabet er at købe én god ting, som vil tage dig igennem sæsonen kontra 15 ting. Kollektionen er sort, luksuriøs, med fokus på ærmer og stramme silhuetter. Bllack Noirs efterårs- og vinterkollektion er inspireret af rock chicks fra forskellige årtier, fortid, nutid og fremtid. Kollektionen har overvejende militær-inspiration med militærjakker, stramme læderleggings og guldknapper." Hvordan bliver showet?
"Bllack Noir har vi vist i Berlin, så vi viser Noir i København. Showet bliver en hyldest til dekadence," siger Peter Ingwersen.
Noir holder show torsdag 11. februar klokken 21 på Nimb.

Trine Wackerhaus/Wackerhaus.

Trine Wackerhaus, Wackerhaus
Hvordan vil du beskrive efterårs- og vinterkollektionen?
"We art deco er titlen på min efterårs- og vinterkollektion. Det er en hyldest til den stille pompøsitet i 1920’erne og 1930’ernes formsprog. Smukt og feminint, med kraftfulde grafiske elementer." Hvordan bliver modeshowet?
"Lips sealed! Det afholdes i den store Rådhushal, så jeg tror, det bliver utroligt smukt og stærkt," siger Trine Wackerhaus. (Wackerhaus har vundet Max Factor New Talent Award, der er er en helt ny konkurrence for talentfulde danske designere. Præmien inkluderer Wackerhuas' show, location, produktion og modeller samt et makeup-look leveret af makeupartist Mina Ingerslev og Max Factors makeupteam, red.)
Wackerhaus holder show torsdag 11. februar klokken 14 på Rådhuset.

Rui Andersen Rodriguez Diogo og Mia Lisa Spon/Spon Diogo.

Rui Andersen Rodrigues Diogo og Mia Lisa Spon, Spon Diogo
Hvordan vil I beskrive efterårs- og vinter-kollektionen?
"Globalt, historisk og multikulturelt inspireret." Hvordan bliver showet?
"Showet bliver intimt, råt, fast & furious og meget sanseligt. Nærvær sat i kraft igennem subtile og mindre subtile virkemidler," siger Rui Andersen Rodrigues Diogo og Mia Lisa Spon.
Spon Diogo holder show onsdag 10. februar klokken 21 på Nimb.