Danske kvinder smider tøjet - og belyser et tabu

Medina og Lykke May smider kludene for et godt formål i bogen 100 Great Danes. Se billederne og læs interviewet med en af mændene bag bogen

Du har måske allerede set billederne, hørt ordene White Ribbon og læst om den internationale dag for udryddelse af vold mod kvinder - men hvorfor smider de klunset?

White Ribbon er en international bevægelse, der siden 1990'erne har kæmpet for at stoppe vold mod kvinder - og nu er denne bevægelse også kommet til Danmark. White Ribbon Danmark lægger vægt på, at mænd kan gøre en forskel i denne kamp og være med til at sig fra eller tage fat i venner eller bekendte, der slår.

TRUSSER FOR ET GODT FORMÅL I Danmark har Sloggi involveret sig i kampen og designet en trusse, hvor overskuddet går til White Ribbon. De har skudt en super sej kampagne, hvor fotograf, Bjarke Johansen, og stylist, Simon Rasmussen, har skudt billeder af kampagnepigerne Karen, Pernille Teisbæk, Sara Hiort, Maria Gregersen og Josephine Skriver.

Bjarke og Simon står ligeledes bag bogen, 100 Great Danes, og ønskede med det store fokus på mænd i kampagnen at være med til at støtte det gode formål.

Dermed kom bogen med de nøgne kvinder til at hænge sammen med kampagnen, selvom den ikke oprindeligt er lavet til dette formål. For mændene bag bogen handler det om at belyse tabuet og skabe debat omkring emnet. Se mere i interview herunder.

Læs interviewet med 100 Great Danes Creative Director, Simon Rasmussen, her.

HVORFOR HAR DU VALGT AT LAVE BOGEN 100 GREAT DANES? “Jeg har altid haft lyst til at lave en nøgen bog og snakkede med Bjarke om at lave en bog, og vi skulle ikke bruge særligt meget betænktnings tid, før vi gik igang med projektet.”

HVAD HAR DU GJORT FOR AT HOLDE DIG FOKUSERET PÅ PROJEKTET I SÅ LANG TID?
“Fokus kommer og går som kreativ, lige meget hvilket projekt man arbejder på. Det specielle ved denne bog er, at den har taget 7 år at producere, og fokus har nogle gange været langt væk, men for mig har det været nemt at følge vores grundidé og holde fokus på at lave nogle fede billeder med 100 af de smukkeste danske kvinder.”

HVAD HAR VÆRET DET SVÆRESTE UNDER PROJEKTET? “At skulle dele hotel værelse med Bjarke - han snorker.”

HVAD HAR OVERRASKET DIG MEST, NU HVOR DU STÅR MED DET ENDELIGE RESULTAT? “At det skulle tage os 7 år at lave noget, der på sin vis er så simpelt.”

HVORFOR HAR I VALGT AT STØTTE NETOP WHITE RIBBON?
“Fra start af havde vi en idé om at støtte et projekt til gavn for kvinder. At det endte med White Ribbon, føltes bare som det helt rigtige match for Bjarke og jeg - og heldigvis også for White Ribbon. Forhåbentlig vil det skabe noget debat og til slut hjælpe kvinder og mænd til at stoppe den fysiske og psykiske vold, der sker dagligt rundt omkring i de danske hjem.”

HVORDAN TROR I, AT BOGEN 100 GREAT DANES KAN UNDERSTØTTE BUDSKABET FRA WHITE RIBBON? “For mig personligt handler det om at stå bag en organisation og et budskab, jeg 100 % kan støtte op om - hvordan, White Ribbon vil bruge bogen, er op til dem. Men jeg tror helt klart, den vil give dem en opmærksomhed og være med til at belyse tabuet som desværre ikke får så meget mediedækning.”