De største modeskandaler i 2016
© Wenn.com / Youtube

De største modeskandaler i 2016

Året har budt på både besvimende modeller, modeoverfald og hylende morsomme Photoshop-fejl. Se skandalerne, vi alle talte om i 2016 her

Vi ser tilbage på året, der gik i modeverdenen, hvor vi blandt andet har undret os over disse mærkelige modetendenser. Men modebranchen er ikke kun smukt tøj, glamour og skøre påfund, der findes desværre også en del skandaler, og vi giver dig 2016's største lige her.

Psst ... Her er de items, som fik internettet til at gå amok

Gigi Hadid, Miranda Kerr og Kim Kardashians overfaldsmand

I år var navnet Vitalii Sediuk pludseligt på alles læber, efter den ukrainske tv-personlighed forsøgte at antaste eller overfalde både Kim Kardashian, Miranda Kerr og Gigi Hadid. Miranda Kerr slap med et kys på kinden og Kim Kardashians bodyguard forhindrede, at mandens læber rørte den berømte bagdel, mens Gigi Hadid fik et noget voldsommere møde med Vitalii Sediuk.

De tre episoder var formentligt et forsøg på at skaffe sig opmærksomhed, og Vitalii Sediuk vil da også blive husket som manden, der fik tæv af Gigi Hadid.

Kendall Jenner sagde stop til de sociale medier

Under normale omstændigheder vil sletningen af en Instagram-profil ikke udløse en mediestorm, men når den tilhører en af verdens største modeller, som samtidig har gjort karriere på sociale medier, afføder valget en del undren og spekulation.

Ifølge modellen selv, så skyldtes det blot, at hun havde brug for en pause fra de sociale medier,oghun blev faktisk meget overrasket over folks reaktion.

Kanye Wests udskældte modeshow

Kanye West kan som bekendt både skrive musiker og designer på sit cv, og hans tøj er, trods en del kritik, blevet overraskende populært.

Desværre kan man ikke sige det samme om designerens seneste show tilbage i september under New York Fashion Week. Her stod modellerne i bagende sol i flere timer, fordi showet var 90 minutter forsinket, hvilket resulterede i, at flere modeller besvimede og faldt om.

Ligeledes sad mange gæster fast i trafikken i de busser, som skulle fragte dem til Kanyes show, hvorfor New York Times efterfølgende beskrev showet som en dårlig skoleudflugt.

Asger Juel Larsens uheldige år

2016 bød også på noget af en tragedie for dansk mode. Designeren Asger Juel Larsens studie blev ramt af en altødelæggende brand, som fik konsekvenser for designerens livsværk – lige fra arkivmateriale og tegninger til kollektioner og backups.

Branden tvang designeren til at lukke sin webshop og fremtiden så uvis ud. Efter branden lagde designeren følgende besked ud på sin Instagram-profil:

Mangel på mangfoldighed

På trods af Vetements store popularitet, fik designeren bag brandet, Demna Gvasalia, en del negativ omtale efter Vetements show tilbage i marts under Paris’ modeuge.

Her var mange gæster nemlig vrede og foragede over, at han ikke havde valgt at bruge en eneste mørk model på catwalken. Showet blev derfor kritiseret for at minde om 90’ernes catwalkshows, hvor der herskede minimal diversitet blandt de anvendte modeller.

Utzon mistede retten til sit eget navn

Nyligt blev der sat endeligt punktum efter en lang sag i den danske modebranche, hvor Højesteret fremsatte dommen, at designer Benedikte Utzon ikke længere må sælge tøj i sit eget navn, fordi hun tilbage i 2009 solgte sin virksomhed og varemærket Benedikte Utzon.

Sagen er dog ikke helt slut endnu, fordi designeren overvejer at gå til Menneskerettighedsdomstolene, for at vinde retten til sit eget navn tilbage.

Kendall Jenner og Gigi Hadids photoshoppede ben

Modebranchen er kendt for mange uheldige episoder, som følge af en overdreven brug af Photoshop. I år var det magasinet W Magazine, der gav os et godt grin. De udgav nemlig en modeserie med Kendall Jenner og Gigi Hadid, som blandt andet havde fået photoshoppet dyrenæser og ører på deres ansigter.

Men det var ikke denne billedredigering, der fik os til at grine, det var nærmere modellernes manglende knæskaller. I et forsøg på at give Kendall Jenner og Gigi Hadid endnu slankere ben, havde man nemlig redigeret knæskallerne væk, hvilket bestemt gav slankere, men også deforme stænger.

Victoria Beckhams manglende lår

Photoshop var også skurken bag denne skandale, som involverede Victoria Beckhams manglende højre lår i en fotoserie for Vogue China. Efter billedet var blevet delt via Victoria Beckhams egen Instagram-profil kogte internettet over med kommentarer om, at der manglede et stykke af hendes højre lår. Dog er der delte meninger om, hvor vidt det er Photoshop eller en optisk illusion, der giver indtrykket af et manglende lår. Døm selv her.

MERE FRA COSTUME