© Valentino / Getty

De vildeste "cat-fits" til dette års Met Gala

Temaet til dette års Met Gala hyldede den afdøde og legendariske designer, Karl Lagerfeld, men hans elskede efterladte enke – den ikoniske hvide burmeserkat, Choupette – fik også en omgang velfortjent kærlighed på den røde løber.

Doja Cat

Den grammy-vindende rapper, Doja Cat, var iført en glitrende kjole med hætte fra Oscar de la Renta. Hætten havde øre og hendes katte-look blev fuldent med ansigtsproteser og slebne klør på neglene. Under hendes interview med Vouges værter på den røde løber svarede hun på spørgsmål med et "miav".

Lil Nas X

Ikke iført meget mere end en metallisk underbuks fra Dior trådte den amerikanske rapper, Lil Nas X, ud på den røde løber til dette års Met Gala. Hele hans krop var dækket med kropsmaling, perler og krystaller (som eftersigende skulle være Pat McGrath værk), og hans look blev fuldent med en maske, der mindede om et katte-ansigt takket være et sæt glitrende knurhår.

Jared Leto

Den største hyldest til katten, Choupette, sørgede skuespiller og sanger, Jared Leto, for, da han gik op ad trapperne til dette års Met Gala iført et livagtigt kattekostume. Han forvirrede både gæster og tilskuere til at starte med, da ingen kunne spotte, hvem der gemte sig bag det pelsede kostume, men efter et par minutter fjernede Jared det store kattehoved for at afsløre sin identitet.

Chloe Fineman

Skuespillerinden, Chloe Fineman, ankom til den røde løber i en lyserød kjole specialdesignet af Wiederhoeft. Kjolen var udstyret med håndbroderede lyserøde glasperler, et indvendigt korset og en dramatisk halsudskæring med smukke rosetter af tyl og organza. I hånden bar Chloe en krystalbesat taske formet som en kat – en af de mere underspillede hyldester til katten, Choupette.

Janelle Monáe

Den amerikanske sanger, Janelle Monáe, ankom i et stort smokingsæt i tweed designet af Thom Browne. Farvepaletten var holdt i sort og hvid, og som tilbehør havde hun en hvid quiltet lædertaske i hånden, som var formet som katten, Choupette.