Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

V6FIGCBPOJCT3P7E4LVQCQPGTE © Business of Fashion

Denne kendte designer gør endelig sit comeback – og vi glæder os

Hun er kendt for sin tidløse, klassiske og sofistikerede stil. Ved du, hvem det er?

Oversized polobluser, bukser med vidde, elegante ballerinaer og komfortable tennissko.

Det er blot noget af de ting, vi kan takke Phoebe Philo, tidligere kreativ direktør hos Celine, for at have implementeret i modebilledet.

Efter annonceringen af sit exit fra modehuset i 2018 har der været stille fra Philo, som utvivlsomt er en af tidens mest toneangivende designere. Lige indtil nu – for hun har nemlig netop annonceret sin tilbagevenden til modebranchen, og denne gang i en helt anden rolle, end den hun havde, da hun i sin tid forlod branchen og overlod roret for modehuset Celine til nuværende designer Hedi Slimane.

Når Phoebe Philo gør sit comeback, bliver det nemlig ikke i rollen som kreativ direktør, men derimod som ejer at sit eget mærke bestående af både tøj og accessories – og endda under eget navn. Og med Philos stærke, minimalistiske og gennemført lækre æstetik i baghovedet lyder det som sød musik i vores ører.

Tøj til den moderne kvinde

Særligt under sin tid som kreativ direktør hos Celine i årene 2008 til 2018 fik Phoebe Philo for alvor slået sit navn fast i modeverdenen som en af branchens mest toneangivende og centrale designere.

Med en helt særlig forståelse for og indsigt i den moderne kvindes behov banede Philo nemlig vejen for et forfriskende nyt fokus på at skabe en garderobe, der rent faktisk er anvendelig i hverdagen – fra cool sneakers, der kan bringe én igennem en lang arbejdsdag, til klassiske habitbukser, der både kan bruges på kontoret sammen med en hvid skjorte såvel som til fyraftensdrinks med en elegant top. Alt sammen med en helt særlig tidløshed over sig, som gør de forskellige styles anvendelige sæson efter sæson og meget efterspurgte – ikke blot da kollektionerne ud, men også i dag på diverse secondhand-sider som Vestiaire Collective. Vi er derfor også sikre på, at Philo med sit nye brand hurtigt vil finde vej til mange kvinders hjerter og ikke mindst garderober.

I løbet af Phoebe Philos år hos Celine stod modehuset bag en række ikoniske kampagner skudt af blandt andre stjernefotografen Jurgen Teller, hvis stemningsfyldte fotos fortsat i dag, flere år senere, florerer på de sociale medier. Vi har udvalgt en række af vores favorit-kampagnefotos fra Philos tid hos Celine herunder.

Philo har udtalt, at der endnu ingen information er om, hvornår mærket lanceres, men at hun vil vende tilbage med mere information i januar 2022.