Zara dokumentar: Alt om den nye dokumentar om Zara
© Zara

Der kommer en dokumentar om Zara

Forbered dig på overraskende afsløringer og et møde med en af verdens rigeste mænd i en ny dokumentar om den spanske highstreetgigant

Hvordan fik Zara sit navn, hvad er kædens hemmeligheder og hvor finder de inspiration? Selvom Zara hører til blandt flertallets favoritbutikker, er historien om den spanske darling ikke bredt kendt, men det bliver der lavet om på nu.

Refinery29 afslører, at der til efteråret kommer en dokumentar om kæden ved navn Zara: The Story of the World's Richest Man. Filmen er produceret af Prime Entertainment Group og giver os et ekstraordinært kig bag modegigantens facade. Der indgår billeder fra skjult kamera, interviews med insidere og et indblik i grundlæggeren Amancio Ortegas liv. Måske kender du ham som verdens fjerde rigeste mand – han tjener næsten 5.000 kroner i minuttet.

Refinery29 har fået et første kig på filmen, som afslører nogle overraskende fakta. Vi har udvalgt tre af dem, som vi glæder os mest til at se i filmen om et af verdens mest værdifulde brands.

3 ting, du ikke vidste om Zara

1. Vi kender allerede Zaras mest populære items nogensinde, men i dokumentaren stifter vi også bekendtskab med highstreetbutikkens allerførste item, og det er en smule overraskende. Det viser sig nemlig, at den spanske kæde startede med at sælge morgenkåber og først senere udviklede sig til at sælge let tilgængelig mode.

2. Brandet har en romantisk historie: Ortega åbnede sin første butik i 1975 i A Coruña, Galicia, Spanien og kaldte den Zara efter Zadar, som er en kroatisk havn, hvor han var på bryllupsrejse med sin daværende kone, Rosalia Mera.

3. I filmen får vi også et nærmere kig på produktionen af Zaras populære klæder. En fabrik i Nordafrika producerer 1.200 itmes, hver dag og 150 stykker tøj i timen. Der bliver taget tid på, hvor lang tid, det tager medarbejderne at færdiggøre et item – det skal tage 38 minutter, at sy en bluse, og det er der strikse regler omkring.

Filmen kan ses til efteråret. I første omgang vises den dog kun i Tyskland og i tysktalende dele af Europa.

ALT DET, DU IKKE VIL GÅ GLIP AF