Derfor bør du ikke multitaske, mens du shopper
© Gossip Girl

Derfor må du ikke multitaske, imens du shopper

Snakker du i telefon eller hører musik, imens du shopper? Ny forskning viser, at du virkelig burde lade være. Læs hvorfor her

For mange af os virker det helt naturligt at lytte til vores yndlingsmusik fra Spotify, snakke i telefon eller måsketjekke de vigtigste Instagrammere, mens vi snuser rundt i butikkerne og shopper. Ny forskning tyder dog på, at mobilen og andre forstyrrelser skal væk – multitasking er nemlig dårlig for vores dømmekraft.

Dårligere valg og højere stressniveau

I en række undersøgelser skulle 119 forsøgspersoner shoppe med og uden forstyrrelser. Eksempelvis fik deltagerne til opgave at udvælge en lav-kalorie pastasauce i et supermarked. Halvdelen fik en tekstoptagelse i ørerne, og den anden halvdel skulle blot gå og kigge som normalt.

Resultaterne viste, at den gruppe, der havde optagelsen i ørerne, i gennemsnit købte en sauce med 88 flere kalorier per portion end dem, der blot shoppede uden nogen form for forstyrrelser. Første nævnte havde endda et højre stressniveau.

Så hvis du vil undgå at træffe de forkerte valg, når du køber dagligvarer, gaver eller er på jagt efter nyt tøj, kan det være en god idé at putte mobilen i lommen og gemme musikken væk – også selvom det kan være svært!

Kilde: Journal of Retailing