Gorpcore: gå efter North Face og patagonia, hvis du vil være med på moden
© Copenhagen Fashion Week.com / Heliot Emil SS18

Derfor skal du kende gorpcore-tendensen

Først var det normcore – nu er det gorpcore. Få et overblik over den praktiske tendens, der er ved at overtage modebilledet

For et par år siden var normcore på alles læber og dikterede enkel og underspillet beklædning frem for iøjenfaldende og opsigtsvækkende.

Nu er en ny trend begyndt at indtage modescenen, som inkluderer praktiske items, men samtidig er alt andet end kedelig. Lad os præsentere gorpcore, der er begyndt at poppe op på Instagram, i gadebilledet og på siderne af toneangivende modemagasiner.

Gorpcore

Farverige dunjakker, iøjenfaldende regnjakker, detaljer inspireret af bjergbestiger-udstyr og brugen af praktisk plastik, som det sås ved Calvin Kleins AW17-show, hvor en klassisk trenchcoat var omsluttet af plastik, er alle en del af den voksende gorpcore-tendens.

Gorpcore beskrives som både 'mountain chic' og 'ugly pretty', og vi kan takke tendensen for, at velcro, der bedst kendes som en udskældt favorit i blandt praktiske fædre, nu er blevet en darling hos flere brands.

Moderne fritidstøj

Gorpcore gør brug af praktiske detaljer, som dem du ville finde i din lokale forhandler af fritidsudstyr. Tendensen vælger ikke at forskønne de praktiske detaljer, i mange tilfælde gøres de derimod større og mere iøjenfaldende.

Bare tænk på den klassiske dunjakke, som nu skal være oversize og i en opsigtsvækkende farve. Eksempelvis har Ganni lanceret en skrigorange dunjakke, mens det nye danske mærke Heliot Emils SS18-show viste flere praktiske bælter og detaljer inspireret af sport og udendørsliv.

Ifølge Australsk Vogue kan Gorpcore-tendensen allerede ses på salgstallene hos Asos.com, der har oplevet en 30 procent stigning i køb af tøj og jakker fra The North Face, ligesom søgninger efter tech fleece er steget eksplosivt de seneste måneder.

Tendensen baner vejen for praktiske brands som The North Face og Patagonia, der atter bliver en del af den modebevidste mand og kvindes tøjskab, mens udenlandske modemærker inkorporerer praktiske bjergbestigerdetaljer i deres design, hvilket blandt andet ses i Acne Studios' nye sneakers.

Hvis du vil kopiere looket, skal du gå efter tøj og tilbehør med et praktisk islæt – du vælger selv, om de skal erhverves i den lokale Spejdersport eller hos luksusbrands som Balenciaga.