Det skal du vide om Lynnie Zulu x Monki

Monki lancerer ny sommerkollektion med cool Lynnie Zulu, som vi har stillet nogle spørgsmål om kollektionen. Læs interviewet her

Svenske Monki fortsætter med at tilføje fest og farver til gaden. Det seneste kreative samarbejde, der netop har ramt butikkerne 20. maj, er med rising star Lynnie Zulu. Den London-baserede kunstner og illustrator har designet en serie af levende mønstre i tråd med Monkis mix af glæde og kærlighed til illustrationer.

Lynnie Zulu er opvokset ved den skotske grænse uden meget kultur eller mennesker omkring sig, men hun er inspireret af sin mors opvækst i Tanzania. Hendes mor, som også er kunstner, gav hende en verden af inspiration og historer, som kommer til udtryk i i Lynnie Zulus farverige penselstrøg, tropiske frugter og mystiske portrætter.

Lær mere om Lynnie Zulu og hendes nye kollektion for Monki i interviewet med den cool designer herunder:

HVAD VAR DIN INSPIRATION TIL MONKI X LYNNIE ZULU-KOLLEKTIONEN?
“En forfriskende dukkert i sommeren 2015. Jeg har altid haft en stor kærlighed for tropisk grafik og mystificerende tegn. Det er noget helt forførende OG alligevel humoristisk, der sker, når du kombinerer de to.”

HVAD FÅR DIG TIL AT SMILE? “Min kæreste, solskin, dumhed, tilfældige handlinger af venlighed.”

HVORFOR HAR DU VALGT AT SAMARBEJDE MED MONKI? “Monki opdagede mit arbejde online og kontaktede mig omkring et samarbejde. Jeg har været stor fan af Monki i lang tid, så det var et drømmejob for mig. Jeg elskede hvordan Monki omfavner farver, mønster og print.

Jeg elsker deres skøre humor, som altid er forfriskende. Jeg føler, at mit arbejde er indbregebet af disse kvaliteter, så det var et meget naturligt valg at samarbejde.”

HVAD VAR DIN INSPIRATION TIL KOLLEKTIONEN? “Inspirationen for kollektionen var tropiske somre med en legende urban kant. Jeg elsker at bruge farver, mønstre og figurer af kvinder sammen i mit arbejde. For denne kollektion ville jeg forstærke mine illustrationer med sommer og Monkis energi som tema.

Jeg var med det samme inspireret af, at det var en sommerkollektion. Der er et meget energigivende visuelt billedsprog, jeg associerer med sommer – frugt er en af de vigtigste. Jeg ville lave en variation af prints – fra grafitti til illustrationer til lette feminine penselstrøg til klassiske frugter og ansigter. Jeg tror, der er noget, for en enhver Monki-pige.”

HVAD BETYDER DET AFRIKANSK-INSPIREREDE PRINT FOR DIG?
“Det afrikanske print er meget inspirerende. Jeg elsker det stærke og grafiske udtryk. Jeg kan godt lide, hvordan Kanga-materialer ikke viger tilbage fra skriftyper og slogans – det gør kun det hele mere excentrisk.

Da jeg var barn, havde jeg en bog, der hed Kangas: 101 Uses, der viste, hvordan man kan transformere en kanga til tasker, hatte, kjoler og mere. Man skal bare folde det sammen stykke stof. Det så rigtig cool ud. Det beviste helt sikkert, at der ikke er nogle grænser for afrikanske materialer.”

HVILKEN STYLE ER DIN FAVORIT FRA KOLLEKTIONEN?
“Jeg har en ny favorit hver dag. Lige nu elsker jeg at gå i Sarah-kjolen – den har et dejligt feminint look.”

Kollektionen har netop ramt butikkerne – ellers kan du shoppe kollektionen og se here på Monki.dk. Happy shopping!

Psst ... En Monki-favorit vender tilbage, når Lynnie Zulus kollektion kommer i butikkerne: Alle kunder får 10 procent rabat bare for at smile til butikkens personale i perioden 25. til 31. maj 2015!