John Galliano kan ikke længere kalde sig for Diors chefdesigner. ©

Dior fyrer John Galliano

Den 50-årige chefdesigner er blevet fyret, efter han er blevet anklaget for anti-semitiske udtalelser

Diors chefdesigner, John Galliano, har hyldet Hitler, og derfor har det franske modehus indledt en fyringssag mod ham.

Skandalen begyndte i sidste uge, da det franske modehus suspenderede den britiske chefdesigner, fordi han angiveligt havde råbt anti-semitiske skældsord mod en jødisk kvinde og hendes asiatiske kæreste på en bar i Paris. Galliano var tydeligt beruset og kom i klammeri med parret, inden han blev anholdt af politiet og kørt til afhøring.

Racistiske udtalelser dokumenteret på video
Dior understregede derefter, at modehuset tager afstand fra racisme, og at man foreløbigt ville suspendere designeren, indtil politiets efterforskning af episoden var afsluttet.

Men tirsdag 1. marts valgte Dior at indlede en fyringssag mod Galliano. Det skete, efter designeren blev ramt af yderligere anklager. Blandt andet blev der mandag 28. februar offentliggjort en video, hvor John Galliano hylder Hitler.

"Jeg elsker Hitler. Folk som jer ville være døde. Jeres mødre, jeres forfædre ville være blevet gasset alle sammen," siger Galliano på videoen, som er optaget af to kvinder på en bar i Paris i december 2010.

Dior holder show uden Galliano
På fredag (4. marts) skulle John Galliano have præsenteret sin efterår/vinter 2011-kollektion til modeugen i Paris. Men designeren kan godt lave andre planer denne dag, for han får ikke lov til at være med og modtage den traditionsrige hyldest for enden af catwalken efter endt show. Kollektionen bliver dog vist samme tid og sted som planlagt.

John Galliano har været chefdesigner for Dior siden 1997.