© Levi's

Disse efterspurgte 90'er-jeans er tilbage i butikkerne

Går du også tit forgæves i jagten på det perfekte par vintage Levi's i secondhand-butikkerne?

Har du også prøvet at få svaret: 'Det er vintage Levi's', når du har spurgt en af dine venner, hvor deres jeans er fra? Og har du også prøvet at lede samtlige lokale second hand-butikker igennem i en forgæves jagt efter et par af de populære vintage Levi's 501? Så er der gode nyheder.

I februar lancerede Levi's nemlig langt om længe deres klassiske Levi's 501 i en ny 1990'er-inspireret pasform, der til forveksling minder om de eftertragtede vintage Levi's 501-jeans, som i mange år er gået som varmt brød hos vintage-forhandlerne. Den nye model har, ligesom originalen, mid-waist, men kommer med en løsere pasform i benene end de traditionelle 501-bukser.

Om Levi's 501

Verdens første par jeans så dagslyset i 1853 – og bag dem stod Levis Strauss, som efterfølgende lancerede en forretning i San Fransisco. På daværende tidspunkt blev hans jeans, de såkaldte 501, designet til blandt andet minearbejdere og cowboys, som hurtigt blev fans af de praktiske bukser.

Siden blev jeans langsomt udbredt som et modefænomen til resten af befolkningen, og gennem de seneste årtier har Levi's 501-jeans opnået ikonstatus i modeverdenen – blandt andet takket være de mange kendisser, som har båret dem, herunder Andy Warhol, Brigitte Bardot, James Dean og Marilyn Monroe.

  1. maj 2022 markerer den officielle 149 års-fødselsdag for de ikoniske jeans.

Håndplukket til dig

En hyldest af 1990'erne

Levi's er langt fra de eneste, der hylder 1990'erne netop nu. Med deres relancering af de ikoniske jeans taler brandet sig nemlig direkte ind i en større tendens, hvor en lang række modehuse kaster nostalgiske blikke tilbage på det ikoniske årti ved at nyfortolke en lang række af 90'ernes største tendenser.

501-jeansene kan købes nu online på Levi's hjemmeside og i udvalgte butikker.