Sarah Burton er ny designer hos Alxander McQueen.

Endelig ny chefdesigner hos Alexander McQueen

Sarah Burton har været højre hånd for den afdøde designer i 14 år. Nu indtager hun chefstolen

Der gik et chok i gennem modeverdenen, da nyheden om designeren Alexander McQueens tragiske selvmord kom frem midt under de internationale modeuger i februar.

Gucci Group, der ejer Aleexander McQueens brand, besluttede hurtigt, at mærket skulle fortsætte i hans navn. Og nu er der kommet et navn på den person, der skal løfte arven efter McQueen.

Det bliver den 35-årige britiske designer Sarah Burton, som får titlen som kreativ direktør for Alexander McQueen. I mere end 14 år har hun været designerens højre hånd, og siden 2000 har hun været chef for damelinjen.

Det var også Sarah Burton, der sørgede for at gøre efterår/vinterkollektionen klar til den parisiske modeuge i marts mindre end en måned efter McQueens død.

Sarah Burton er uddannet fra den pretigefulde Central Saint Martins designskole i London, og hun begyndte allerede at arbejde for McQueen under sit sidste år på studiet.

Hun har lovet at holde fast ved McQueens grundværdier og brandets kendetegn.

"Sarah er ekstremt talentfuld, og under hendes kreative ledelse er vi parate til at gå ind i en ny fase i brandets historie," siger direktør i Alexander McQueen, Jonathan Akeroyd, om valget af Sarah Burton.