Er intelligente jeans snart en realitet?

Google og Levi's er gået sammen om et nyt initiativ, der skal gøre dine jeans til mere end blot et stykke beklædning. Læs mere om projektet her

I fællesskab har de nye samarbejdspartnere, Google og Levi's, ladet startskuddet lyde til Project Jaquard; et initiativ, der skal fremme udviklingen af high-tech tøj, som består af det seneste nye inden for teknologiske materialer.

Det amerikanske denimmærke har udviklet et unikt stof med smart teknologi vævet ind i tøjet – men hvad indebærer det helt præcist, og har du virkelig brug for det?

Indtil videre har både Google og Levi's været sparsomme med informationen omkring det spændende projekt, men Paul Dillinger, vicepræsident for innovation hos Levi's, forklarer, at selve nøglen til de mange muligheder, der er i teknologiske materialer, ligger i de bevægelser man foretager i tøjet – ben der krydser hinanden og så videre.

"Med smarte sensorer i tøjet, vil man potentielt kunne advare brugeren om vægtøgning og måske samtidig anbefale specifik træning eller give en rabat på et motionscenter ... generelt hjælpe folk til at leve et sundere liv," udtaler Grant Hughes, grundlægger af softwareudvikling hos selskabet FocusMotion om den teknologiske udvikling inden for tekstil.

Det er endnu ikke vidst, hvornår vi kan forvente at se de nye, high-tech jeans på markedet, men én ting er sikkert: vi glæder os!