33-årige Solvej Lee er landechef for Samsung i Danmark.

Få modeugen direkte på din mobil

Vi har talt med Solvej Lee, Samsungs landechef i Danmark, om den nye applikation, der giver dig mulighed for at se alle de nyeste catwalksshows på din mobil

Copenhagen Fashion Week har som den første modeuge i verden fået en applikation til smartphones, så du hele tiden kan blive opdateret på events og se billeder fra shows. Smart. Du kan downloade applikationen på Copenhagenfashionweek.com/app. Samsung har været med til at udvikle applikationen, og i den anledning har vi talt med Samsungs landechef i Danmark, 33-årige Solvej Lee.

Hvorfor har Samsung været med til at udvikle en applikation til modeugens gæster og andre interesserede?
"Samsungs Galaxy S-mobil, som modeuge-applikationen er udviklet til, har mange funktioner - blandt andet applikationer. Jeg har lige været ude at rejse, hvor jeg havde en Starbucks-applikation, så jeg altid kunne finde den nærmeste Starbuks i forhold til, hvor jeg var netop på det tidspunkt. På Samsung tænkte vi, at det var oplagt at bruge applikationerne til at gøre informationer om modeugen lettere tilgængelig for både branchen og modeinteresserede."

Hvorfor er det netop modeugen, I har udviklet en applikation til?
"Vi værdsætter design og mode hos Samsung, og vi har for eksempel samarbejdet med Noir om en kampagne i november sidste år. Derfor følte vi, at det var et naturligt skridt at være med til at udvikle en applikation til Copenhagen Fashion Week."

Københavns modeuge er den første til at have en applikation. Har I planer om at lave en lignende i andre lande?
"Hvis det bliver en succes i København, så regner vi bestemt med, at applikationen også skal udvikles til modeuger i andre lande."

Hvordan vil du selv bruge applikationen under modeugen?
"Jeg kommer desværre ikke til at få tid til at komme til så mange shows, fordi jeg skal arbejde. Derfor er det jo også dejligt, at jeg kan tjekke billeder og videoer på min mobilapplikation, når jeg har frokostpause eller sidder i en taxi på vej til et møde."

Hvordan tror du, udviklingen bliver inden for mobilapplikationer til kvinder i fremtiden?
"Jeg tror, at flere firmaer kommer til at tilbyde applikationer, fordi de gør hverdagen nemmere - som for eksempel da jeg havde brug for Starbucks på min ferie. Jeg har også en applikation, hvor jeg kan se, hvor mange skridt jeg skal tage hver dag i forhold til min vægt og højde, og forleden brugte jeg også en applikation, hvor jeg undersøgte, hvilken vodka der indeholder færrest kalorier."

Hvad glæder du dig mest til under modeugen?
"Jeg får desværre kun tid til at komme til to shows i år: Ole Yde og Noir. Noir bliver heldigvis først holdt klokken 23, så det kommer ikke til at gå ud over mit arbejde."

Hvad skal du have på?
"Det har jeg ikke besluttet endnu, men det bliver nok noget fra Ole Yde og Noir, eftersom de er mine yndlingsdesignere."

Hvad skal man altid huske at have i sin taske til modeugen?
"Væske og - det er måske ikke det mest sexede - gode sko. Det er oftest lettest at gå fra det ene show til det andet, så derfor har du brug for gode sko. Og så vil jeg også anbefale dig at tage et kamera med - både for de gode minders skyld, og så du kan tage billeder af de items, du bare må eje næste sæson."

Hvad er dit bedste modeminde?
"Det må være mit bryllup. Jeg var så heldig at have hele to kjoler den dag - én til om dagen, og én til aftenen. Aftenkjolen havde Ole Yde designet til mig. Han er virkelig god til at lytte og sætte sig ind i, hvem han laver en kjole til, så den kommer til at passe perfekt."

Kunne du tænke dig at få modeugen direkte på din mobil? Og har du en nyere mobiltelefon, så klik forbi Copenhagenfashionweek.dk/app.