Freya Dalsjø designer tasker for Adax

Den hypede danske designer har skabt en smuk taskekollektion. Vi har taget en snak med Dalsjø om tankerne bag samarbejdet

Freya Dalsjø x Adax © Adax
1 / 3

Freya Dalsjø har designet en særlig kollektion af tasker for Adax inspireret af hendes egne gamle bælter og det danske brands rige historie.

Taskerne forhandles på Adax.dk, og lanceres i Magasin fredag 20. april, til priser mellem 1.699 og 3.499 kroner.

Vi har taget en snak med Freya Dalsjø om det nye samarbejde.

Freya Dalsjøs tasker for Adax © Adax
2 / 3

Hvordan opstod samarbejdet?

“Adax kontaktede mig og spurgte, om jeg var interesseret i at lave en taskekollektion sammen med dem. De præsenterede mig for deres historie, kvaliteter, produktionsproces og så videre, og jeg kunne hurtigt fornemme, at vi kunne lave noget godt sammen.”

Hvordan lød opgaven?

“Adax ønskede at lave et nyt samarbejde i Danmark efter i nogle år at have fokuseret på udlandet. Min opgave var at designe tasker, som tog udgangspunkt i Adax’ arkiv og historie, men som samtidig kunne tilføje brandet noget nyt. Vi blev hurtigt enige om, at det ville være mest interessant at skabe et enkelt og smukt design, man ville kunne bruge i mange år – og at bruge skind i så god kvalitet, at det kun bliver ottere af at blive brugt.”

Var der noget, du skulle lære i forhold til at designe tasker?

“Der er selvfølgelig rigtigt meget, man skal forholde sig til i forhold til funktion, vægt, størrelse, rum, stroptykkelse og i det hele taget produktionsprocessen og en masse tekniske spørgsmål. Der er mange elementer, man skal få til at gå op for at ende med et godt produkt. Der er nogle af processerne, der kan sammenlignes med udviklingen af tøj eller produktdesign i det hele taget, men jeg har helt bestemt lært meget nyt.”

Hvilke tanker gjorde du dig, inden du gik til opgaven?

“Jeg ville gerne designe tasker, som kunne holde i mange sæsoner. Et tidløst og klassisk design, men stadig med detaljer, som gør dem unikke. Jeg er perfektionist, og alt ned til mindste detalje skulle være gennemført.”

Hvad har du brugt som inspiration til taskernes look?

“Jeg startede med at tænke over taskens stropper. Hvad skal de kunne? Hvordan kan de se ud? Jeg prøvede lidt forskelligt og havde nogle bælter, som jeg forsøgte at placere på forskellige måder på en gammel Adax-taske for at lege med funktion, balance, udtryk og så videre. Kontrasten mellem de to elementer var ret interessant. Jeg ville gerne have, at selve tasken var grafisk, skarp og enkel, og at stropperne var det bærende designelement, da det påvirker hele tasken, hvordan man kan bruge og bære den.”

Freya Dalsjø designer tasker for Adax
3 / 3

Hvordan kan man se dit designaftryk?

“Taskerne er ligesom mit tøj klassiske, grafiske, skarpe og skulpturelle med et element af eksperimenteren med funktion og proportioner.”

Har du tænkt i at designe accessories før?

“Mange gange – de fuldender en vision. Jeg har tidligere lavet smykkesamarbejder, og lige nu arbejder jeg på et skosamarbejde.”

Hvad skal en taske kunne for dig personligt?

“Jeg skal være vild med den. Og jo mere funktionel den er, jo oftere får jeg den brugt.”

Hvor mange tasker har du selv?

“Kun lige, hvad jeg skal bruge, faktisk. Min hverdagstaske indeholder tusind ting – alt fra en svensknøgle til tamponer, læbepomader, opladere, pas, tyggegummi, parfumer, panodiler, blyanter, usb-stik, hovedtelefoner og smykker. Det gider jeg ikke skifte rundt fra taske til taske hver dag.”

Har du en yndlingstaske med en særlig historie?

“De tasker, jeg har haft, har jeg slidt op. Min første lækre taske var fra Alexander McQueen. Jeg købte den af en veninde i Berlin, da jeg flyttede derned efter gymnasiet, og den er først blevet erstattet for et par år siden. Den var med mig alle steder, indtil den absolut ikke kunne længere. Foret og læderet er rippet, stropperne gået i stykker, og jeg har forsøgt at lime og sy den sammen utallige gange. Jeg elskede den. Men til sidst kunne den ikke holde på tingene længere.”

Mere om Modenyheder? Få Costumes nyhedsbrev