H&M Conscious giver millionbeløb til velgørenhed

H&M Conscious Foundation støtter Unicef, WaterAid og Care med 180 millioner svenske kroner

H&Ms bæredygtighedsfond, H&M Conscious Foundations, donnerer i en treårig periode 180 millioner svenske kroner til Unicef, WaterAid og Care.

Fokusområderne er uddannelse, rent vand og styrkelse af kvinders rettigheder - tre fokusområder der alle udspringer af FN’s Udviklingsmål. Selve hjælpeorganisationerne er udvalgt af H&M’s medarbejdere og kunder gennem en global onlineafstemning, der fandt sted i oktober 2013. Der arbejdes med praktiske tiltag og for nye politikker for derved at skabe varige forbedringer.

Uddannelse - Unicef:
Målet er, at 73.600 børn fra de mest udsatte grupper inden 2017 vil være involveret i daginstitutionstilbud og dermed være bedre rustet til indlæring i skoleregi.

Rent vand - WaterAid:
Målet er, at ændre livet for 250.000 skolebørn frem mod 2017 ved at sikre deres adgang til rent vand og sanitære forhold.

Styrkelse af kvinderettigheder - Care:
Målet er, at 100.000 kvinder i udviklingslande inden 2017 skal have adgang til viden, værktøjer, færdigheder eller venturekapital, der gør det muligt for dem at starte eller udvide virksomhed med henblik på at selvstændiggøre dem økonomisk.

Ud over de globale projekter vil H&M Conscious Foundation i løbet af i år starte landsspecifikke projekter, der afspejler de via afstemningen udvalgt områder, i lande, hvor H&M har virksomhedsaktiviteter.